PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana al Govern que faci tot el possible per acollir refugiats sirians

La formació mostra el seu rebuig i «indignació» per l’acord entre la UE i Turquia

Per EL PERIÒDIC

Un jove al costat d’un foc, en el campament d’Idomeni, ahir.
Un jove al costat d’un foc, en el campament d’Idomeni, ahir. | STOYAN NENOV / REUTERS
El Partit Socialdemòcrata (PS) va mostrar ahir la seva «indignació» per l’acord a què han arribat la Unió Europea i Turquia per fer efectives les deportacions dels refugiats sirians que han anant arribant els últims mesos a Grècia, i va demanar al Govern andorrà que faci efectiu l’acolliment d’aquestes persones que fugen de la guerra, tal com es va comprometre el cap de Govern, Toni Martí, quan va esclatar el conflicte.
 
El PS, segons va manifestar ahir a través d’un comunicat, expressa el seu «contundent rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per a la deportació dels refugiats» que han fugit «principalment del conflicte armat que es viu a Síria». Des de la formació es considera que el pacte assolit entre l’organisme comunitari i el govern de Recep Tayyip Erdogan és «inhumà, insolidari i vulnera els drets humans». Així, el PS va explicar que vol fer palesa la seva indignació i reclama «un canvi urgent de política que garanteixi la seguretat i els drets d’aquestes persones».
 
El PS va recordar que la UE «no està respectant els acords sobre dret internacional pel que fa a la gestió de la crisi dels refugiats i al dret d’asil». Per això, el PS demana a la UE i als Estats membres «donar una resposta humanitària urgent davant la greu situació que viuen les persones refugiades». Així mateix, reclama al Govern d’Andorra «que faci tots els esforços necessaris per acollir i reubicar de manera efectiva el nombre de refugiats que pertoca a Andorra», tot recordant que el cap de Govern, Toni Martí, es va comprometre ara fa uns mesos a rebre «una vintena de persones». Així mateix el PS apel·la a la crida que va fer el Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, el passat Dia de Meritxell. Igualment, el PS se suma al manifest Passatge Segur, document subscrit per diverses organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tota Europa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT