PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ld’A acusa a DA de no acceptar «idees diferents»

SDP manté que els taronges viuen en «una realitat paral·lela»

Per LÍDIA RAVENTÓS

El conseller liberal, Ferran Costa.
El conseller liberal, Ferran Costa. | TONY LARA
Els discursos de diferents membres del grup demòcrata durant la festa que va tenir lloc dimarts a la nit per celebrar els cinc anys del naixement del partit van carregar durament contra el liberals i també contra Socialdemocràcia i Progrés (SDP). En rèplica a les acusacions, el conseller general liberal, Ferran Costa, va sentenciar que Demòcrates per Andorra (DA) «no accepta que els altres tinguem idees diferents». «L’enfrontament d’idees que hauria d’enriquir el debat a ells els molesta enormement», va afegir.
Costa va puntualitzar que no coneix el contingut sencer del discurs i que l’únic que en sap és a través dels mitjans de comunicació. Malgrat això, va apuntar que als demòcrates «els interessa col·locar al partit liberal en una situació molt determinada» i va agregar que «caldria que fessin un exercici d’honestedat i reconèixer qui ha d’assumir els errors i els encerts dels fets».

Per la seva banda, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va declarar que «DA viu en una realitat paral·lela». «Segueixen tancats en un núvol», va agregar, sense adonar-se «dels problemes econòmics i socials del país».

Naudi també va exposar que va ser el Govern liderat per Jaume Bartumeu el que «va iniciar el canvi». «Prediquen que Andorra neix el 2011 i no és pas cert», va manifestar. En aquest sentit, va assegurar que temes com la fiscalitat directe o l’acostament a Europa «els vam començar des d’SDP» i que «està bé que DA hagi seguit aquesta línia però no que s’atribueixin tot el mèrit». I va remarcar que el fet de seguir el camí que va marcar el Govern de Bartumeu significa que «no tenien un projecte propi».

La successió de Martí/ Pel que fa el debat sobre qui substituirà a l’actual Cap de Govern, Toni Martí, en les properes eleccions, el conseller de Socialdemocràcia i Progrés va afirmar que «ja hem tornat a començar amb la guerra de successions». Dels aspirants que hi ha sobre la taula –el ministre de Finances i portaveu, Jordi Cinca, el president del Grup Parlamentari, Ladislau Baró, el ministre d’Interior, Xavier Espot i el d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya–, Víctor Naudi va opinar que únicament l’Espot «pot ser un aspirant».
En aquesta línia va subjectar que «entenc que facin costat a Jordi Cinca» però va considerar que no pot ser el nou postulant degut «al seu passat obscur».

El partit liberal no es va voler posicionar davant d’aquest tema perquè considera que «no ens pertoca» i que «serà la ciutadania qui decidirà quina és la millor decisió amb el seu vot». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT