PUBLICITAT

Andorra la Vella

Àlvarez reforça l’equip que liderarà la reforma sanitària

Joan Antoni León, nou secretari d'Estat de Salut

Per L.R.

El ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany.
El ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany. | MARICEL BLANCH
El Ministeri de Salut va presentar ahir l’equip directiu que liderarà la reforma sanitària, després que el director de Salut, Josep Casals, dimitís el passat juliol. El titular de la cartera, Carles Àlvarez Marfany, encapçalarà l’equip i comptarà amb el suport de Joan Léon, a qui va nomenar ahir secretari d’Estat de Salut. Cristina Santarrosa, com a assessora tècnica, i Odile Sarroca, com a coordinadora de Recursos Sanitaris, són els dos noms que completaran la nova directiva. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va posar en relleu que tenen encarregada una feina «molt significativa» i va apuntar que per primera vegada «s’ha creta un equip directiu amb plena dedicació centrat a tirar endavant la reforma».

Des de l’Executiu van destacar que León, qui actualment ocupava el càrrec de coordinador de Salut, ha treballat com a jurista per al Govern des del 2006 en diferents ministeris com Interior, Afers Exteriors i Turisme i Comerç. També van posar de manifest la trajectòria de Santarrosa, farmacèutica de formació i treballadora al Ministeri de Salut des del 2013 com a assessora tècnica, així com la de Sarroca, metge internista a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell des de l’any 2004.

Confiança en el pacte d’Estat/ D’altra banda, el ministre portaveu va insistir en la necessitat d’aconseguir el Pacte d’Estat de Salut, ja que «tots estem d’acord en que cal una reforma». Cinca va recordar que és important que totes les forces parlamentàries hi participin perquè «es tracta d’una reforma que ha de perdurar en el temps, governi qui governi».

El demòcrata va declarar que el document presentat als grups parlamentaris «és coherent» malgrat que també «és susceptible de ser millorat amb les seves aportacions». En aquest sentit, va agregar que «un cop diguin els aspectes que volen afegir, no cec que hi hagi cap problema per incloure’ls». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT