PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Expedient al SAAS i documentació en mans de la Fiscalia

El Govern vol esclarir les irregularitats en els comptes del 2014

Per El Periòdic

L’exdirector del SAAS, Lluís Burgués.
L’exdirector del SAAS, Lluís Burgués. | Tony Lara
El Govern ha anunciat que ha obert un expedient al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) per esclarir «l’existència d’una responsabilitat civil derivada de les possibles irregularitats detectades en l’informe del Tribunal de Comptes referent a l’exercici 2014».
 
A més, l’Executiu ha proclamat que «en favor de la política de transparència i davant dels dubtes generats per alguns dels informes tècnics encomanats els darrers mesos, ha decidit traslladar tota la documentació sobre aquests fets al Ministeri Fiscal».
 
Segons va informar ahir amb un comunicat, el Govern va analitzar amb detall l’informe encarregat pel SAAS a un expert jurídic extern per definir el caràcter de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes. L’informe conclou que «les esmentades irregularitats no són constitutives de delicte i que es queden en l’àmbit administratiu».
 
L’Executiu, tot i que ha obert l’expedient en l’àmbit administratiu, ha decidit donar trasllat de la qüestió a la fiscalia, vist que el primer informe tècnic encarregat pel SAAS i elaborat l’estiu passat sí que va detectar indicis d’il·lícit penal en les irregularitats.
 
Precisament, arran d’aquell primer informe el Gabinet Jurídic del Govern –en ser sol·licitat per l’Executiu sobre els passos a seguir– va emetre una nota en què es qüestionava el caràcter d’il·lícit penal de les irregularitats. Va ser aquesta disparitat d’opinions la que va motivar que el SAAS encarregués l’informe extern que el Govern ha analitzat avui.
 
DENÚNCIA DEL PS / El juliol passat, el Partit Socialdemòcrata (PS) va denunciar que havia detectat «nombroses i fortes» irregularitats als informes corresponents als anys 2013 i 2014, fins el punt que el conseller general Gerard Alís va rematar l’exposició dels fets de l’experta en aquesta matèria, Rosa Gili, amb una frase contundent: «Ens preocupa l’informe del 2015, que ja l’hem demanat i que ha de corroborar les irregularitats que han anat in crescendo des del 2013 però tot això ens fa pensar que anirà més enllà, creiem que pot haver-hi una xarxa de corrupció». «Hi ha elements que deixen la sensació de que ha estat un xoriceig a mà armada [sic]», va afegir.
 
Al juny, el cap de Govern, Antoni Martí, va confirmar que hi havia «un expedient informatiu en curs» per les greus irregularitats que el Tribunal de Comptes va detectar en els seus treballs de fiscalització dels comptes del SAAS corresponents a l’exercici 2014.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT