PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El director de la Policia haurà de ser andorrà

El ministre d’Interior manté que hi ha disposició a transaccionar l’esmena

Per E. J. M.

Celebració de la Patrona de la Policia.
Celebració de la Patrona de la Policia. | TONY LARA
La persona que dirigeixi el Cos de Policia haurà de ser de nacionalitat andorrana i tothom hi està d’acord, segons va afirmar ahir el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. «No hi ha absolutament cap desacord, i em remeto a les exposicions dels grups parlamentaris i del Govern, que van quedar clares al Consell General durant la discussió de l’esmena a la totalitat del grup liberal a la llei de cossos especials», va raonar el ministre.

Espot va insistir que «per a nosaltres va quedar clar que no ens oposaríem a transaccionar una esmena que tingués com a finalitat introduir un apartat que indiqués de forma taxativa que el personal, malgrat que pugui ser de relació especial, hagi de ser de nacionalitat andorrana; no hi ha cap desacord», va insistir.

El ministre va admetre que «el redactat original no ho especificava i podia obrir la porta en un futur a poder contractar directors dels cossos especials que no fossin de nacionalitat andorrana, però aquesta no és la intenció del Govern i ho hem avalat: no hi ha cap director dels cossos especials que no siguin andorrans ni que no formin part dels cossos especials –només el director del centre penitenciari, però que és policia– i, per tant, a nosaltres no ens suposa cap inconvenient que es pugui transaccionar i acceptar l’esmena», va reiterar.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha presentat una esmena al projecte de llei de modificació de la Llei del Cos de Policia adreçada a garantir que la figura del director general només pugui recaure en una persona de nacionalitat andorrana. «No hi ha cap desacord, tots estem en una mateixa línia», va assegurar Espot.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT