PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fiñana compareixerà dimecres a la comissió BPA

Hinojosa s'explicarà davant dels consellers generals a finals d'abril

Per L.R.

Higini Cierco davant la comissió BPA el passat mes d'octubre.
Higini Cierco davant la comissió BPA el passat mes d'octubre. | MARICEL BLANCH
El cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (Uifand), Carles Fiñana, compareixerà dimecres que ve davant la comissió BPA. Fiñana va demanar a principis del mes de novembre assistir al Consell General amb l’objectiu de deixar clar que no va ser coneixedor de la nota del FinCEN que va acabar amb la intervenció de BPA fins el 6 de març del 2015. Diverses informacions publicades als mitjans de comunicació han posat en entredit en diverses ocasions les afirmacions del responsable de la Uifand. Serà, doncs, el proper dimecres quan Fiñana podrà exposar la seva versió dels fets i quan els consellers generals de la comissió tindran la possibilitat de preguntar sobre les informacions publicades.

D’altra banda, els membres de la comissió també van acordar dimarts passat que el responsable de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) comparegui a finals d’abril. Després que el president de l’AREB, Albert Hinojosa, es negués a anar-hi al·legant que podria influir negativament en el procés de desbloqueig de la renda variable, i atès que l’AREB actualment ja està en disposició de repatriar aquests comptes, Hinojosa estaria ja disposat a donar explicacions davant el Consell General.

D’altra banda, pel que fa a la petició del batlle d’obtenir les gravacions de les declaracions de Jaume Bartumeu i Higini Cierco, la comissió segueix esperant l’informe del departament de sindicatura. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT