PUBLICITAT

Què són els chakras?

Segons algunes creences hindús i budistes, els chakres són enormes centres d’energia concentrada a l’interior dels nostres cossos, els quals influeixen en el nostre comportament tant físic com psicològic. Tot òrgan humà genera emocions, a través del seu funcionament els òrgans produeixen grans quantitats d’energia i és a aquesta mateixa energia a la que es denomina amb el nom d’chakra. Es diu que dins del nostre cos hi ha set chakres principals; quatre situats a la part superior del nostre cos, els quals regeixen els aspectes mentals, i tres a la part baixa del cos, que regeixen els nostres aspectes instintius.
Els noms que reben aquests chakres són: primer chakra, Muladhra (arrel); segon chakra, Svadhisthana (sacre); tercer chakra, Manipura (plexe solar); quart chakra, Anahata (cor); cinquè chakra, Vishuddha (gola); sisè chakra, Ajna (tercer ull); i setè chakra, Sahasrara (corona).
Tots aquests chakres es creu que contribueixen a crear benestar a l’ésser humà. Alguns dels nostres chakres normalment no estan totalment oberts, altres són massa actius, o alguns, per contra, estan gairebé tancats. Si els chakres no estan equilibrats, diuen, no es podrà, per tant, mai aconseguir una pau interior.
Amb la pràctica regular del ioga, per enfocar l’energia en les diferents postures, i de la meditació; es pot ajudar a aconseguir la total alineació de tots aquests chakres i arribar a un punt en que totes aquestes rodes d’energia girin en la mateixa direcció i velocitat contribuent a portar l’equilibri i la pau necessària per a la teva ment, el teu cos i el teu esperit.
Per tant, cadascun d’aquests chakres està associat amb un lloc particular del nostre cos, amb un color, amb un centre emocional i amb un comportament, així com a molts altres aspectes del individu, inclosa la nostra identitat personal i els nostres objectius de vida. 
Quan una persona aconsegueix tenir desbloquejats i alienats tots els seus chakres, també aconsegueix mantenir-se sana i en total equilibri; arriba a pensar amb molta més claredat  i se sent més segura de si mateixa en augmentar la seva autoestima. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT