PUBLICITAT

Els temuts exàmens

En aquesta ocasió dedicaré el meu article a donar algunes pautes sobre com s'han de preparar i realitzar els exàmens per obtenir els millors resultats possibles. Ja que donat el meu treball observo cada dia els mals hàbits adquirits pels alumnes a l'hora de preparar-se per encarar-se a un examen.
El primer que hem de fer és crear un calendari d'estudi i no deixar-ho tot per a última hora. Hem de treballar diàriament si volem  assegurar-nos que entenem de veritat la matèria que estem estudiant. Per tal d’aconseguir això, el millor és llegir minuciosament cada tema, subratllar-ho i fer resums i esquemes amb els seus continguts. Perquè quan aconseguim que un tema quedi ben après, després no ho oblidem tan fàcilment. Més tard, quan s'aproximi l'examen, només  haurem de repassar perquè es refermen més els continguts apresos en la nostra memòria. També és molt recomanable que resolguem i estudiem tots els exàmens passats als quals puguem tenir accés. A més, durant els dies d'estudi hem alimentar-nos i descansar bé per augmentar el nostre rendiment acadèmic.
La nit anterior a l'examen no hem passar-nos-la estudiant i hem de procurar descansar bé perquè el que hem après quedi ben assentat en la nostra memòria. Tampoc hem d'estar estudiant abans d'entrar a l'examen o parlant amb els companys sobre això perquè ens semblarà que no recordem res i augmentarà el nostre nerviosisme.
A l’hora de realitzar l’examen, hem de procurar relaxar-nos perquè els nervis no serveixen per a res més que per molestar-nos en la nostra tasca. Quan tinguem l'examen a les nostres mans, el primer que hem de fer és llegir atentament totes les preguntes per tal de saber exactament que és el que ens demanen que contestem. I després de contestar, tornarem a llegir novament la pregunta i la resposta i valorarem si l'última respon efectivament a la primera. Cal que comencem el nostre examen per les qüestions que major valoració tinguin, i per les que millor ens saben. Quan vegem que no ens quedarà temps per respondre alguna qüestió, haurem d'expressar les idees bàsiques, tot i que sigui de manera superficial. Així demostrarem que efectivament sabíem el que havíem de posar com a resposta. Hem de procurar ser clars i breus; fer bé un examen no consisteix a escriure molt, sinó contestar amb precisió al que se'ns pregunta. A més, l’examen ha de tenir una bona presentació. Hem de corregir les faltes d’ortografia, els possibles errors d’estil i procurar que no hi hagi taques ni ratllades.
Per últim, abans d'entregar l'examen, hem d’assegurar-nos que no ens hem deixat cap pregunta per respondre. I només em queda desitjar-vos molta sort!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT