PUBLICITAT

Una visita que va més enllà de la figura de copríncep francès

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El copríncep francès inicia avui al Consell General una visita de dos dies a Andorra que està vestida com a institucional però que en el fons és de gran transcendència. François Hollande arriba en un escenari molt diferent del seu antecessor, Nicolas Sarkozy, que va aterrar a Andorra en un ambient enterbolit per les seves declaracions sobre aquest petit país i les pràctiques de paradís fiscal. Sarkozy va posar sobre la taula la seva abdicació si no es feien reformes i va pressionar els polítics andorrans per iniciar una sèrie de reformes que amb el temps s'han vist que eren necessàries, tot i que els modals no va ser assumits per la població i el país en general. Que ningú caigui en l'error de pensar que Hollande és més comprensiu.

L'abril passat, per intentar sortir del forat polític en què es troba, François Hollande va declarar la guerra als paradisos fiscals, a l'alta delinqüència financera, als defraudadors francesos i europeus, i als bancs que amb una mà neguen el crèdit a casa i amb l'altra transfereixen la riquesa a països amb tributació reduïda. Aquestes van ser les seves paraules.

I és que encara que la seva visita és com a copríncep a ningú se li escapa que es tractaran temes que pertanyen a la seva condició de president de la República. Andorra té una gran ocasió per transmetre al màxim mandatari de França les aspiracions per aconseguir un acord d'associació que no sigui lesiu per a les especificitats andorranes i que s'adapti el màxim possible al model que el Principat vol.

Hollande és un dels gran líder que comanda la Unió Europea i el seu suport pot ser vital per disposar d'una targeta de presentació favorable per a les negociacions. Aquest és sens dubte el gran tema que s'abordarà amb el copríncep, del qual els andorrans esperen la seva comprensió i el màxim de suport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT