PUBLICITAT

La tecnologia al servei d'un millor transport públic

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

Tot i que s'ha fet un salt qualitatiu important el transport públic a Andorra encara té moltes deficiències. El nou Pla de Transport que està elaborant el Ministeri d'Economia vol introduir canvis per a un millor funcionament i, especialment, s'incidirà en el Bus Exprés, un dels grans encerts que va impulsar Albert Pintat.

Com reconeix el ministre, Jordi Alcobé, el servei està força subvencionat, ja que és l'única manera d'assegurar una freqüentació acceptable i d'evitar l'encariment de la tarifa, que ja és bastant elevada –1,80 euros el bitllet senzill. La línia d'Ordino i la d'Encamp-Canillo està coberta per dues companyies, el que provoca la presa d'alguns conductors per arribar a la parada i carregar el passatge, una situació que és ben estranya i que han pogut constatar molts viatgers.

Com reconeix el mateix ministre, hi ha línies on se solapen els serveis, la qual cosa representa un cost addicional i viatges amb els autobusos buits. És difícil trencar amb la cultura del cotxe, força arrelada a Andorra, bàsicament i lògicament perquè el transport públic no cobreix tots els punts i per a determinats trajectes cal fer transbord.

Tot i això, hi ha millores que són necessàries, com una millor manera de transmetre els horaris i l'espera per al següent bus i ordenar el transport públic, com anuncia el ministre.

Actualment, Andorra Telecom i la Cooperativa interurbana estan duent a terme una prova pilot amb el Bus Exprés que facilita informació sobre el temps d'espera. Estendre aquesta tecnologia a la resta de busos pot ajudar a un major ús, tant per part dels ciutadans d'Andorra com pels turistes, als quals se'ls ha de donar un servei de transport modern i útil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT