PUBLICITAT

Una major protecció i ajuda a les famílies nombroses

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El Govern ha donat un petit pas per reconèixer i ajudar les famílies nombroses, tal i com recull la Llei de proteccions Socials i la Carta Social Europea, així com donar resposta a les demandes dels comuns, segons va exposar ahir el ministre Portaveu, Jordi Cinca.

Actualment ser família nombrosa a Andorra suposa una càrrega que no està a l'abast de tothom. Com passa a la resta d'Europa, la natalitat ha caigut i la població està envellint, per la qual cosa cada vegada serà menor el sector de la pobació que empenyi i generi riquesa. La família, com a nucli fonamental de la societat, té múltiples funcions socials, que la fan mereixedora d'una protecció específica. Dins de les diverses realitats familiars, les anomenades famílies nombroses presenten una problemàtica particular pel cost que representa per a elles la cura i educació dels fills o l'accés a un habitatge adequat a les seves necessitats.

El Govern i els comuns han de demostrar una sensibilitat especial davant aquests nuclis familiars. Cinca va explicar ahir que el Consell de Ministres ha iniciat el desplegament legal per a la implantació del carnet de família nombrosa, que serà una realitat la tardor vinent, amb dues accions com són la creació del certificat i del registre de família nombrosa.

Els beneficiaris disposaran amb un únic tràmit administratiu d'una certificació que els permetrà acreditar l'accés a les ajudes i prestacions que ja ofereixen de les diferents administracions com el mateix Govern, els comuns, la Universitat d'Andorra, FEDA o Andorra Telecom.

Tot plegat serà un suport important per accedir a les ajudes que ja existeixen, encara que l'objectiu final ha de ser augmentar la protecció de les famílies nombroses i això passa per augmentar les ajudes que s'hi destinen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT