PUBLICITAT

Un repàs a la feina feta més que un debat d'orientació

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Ho va dir el ministre Portaveu dimecres. El debat d'orientació són totes aquelles propostes i projectes que després queden plasmades en el projecte de pressupost. Bé, ahir el cap de Govern, Toni Martí, va exposar al llarg de dues hores els fruits de la legislatura. Certament, és el darrer debat d'orientació del seu mandat, però a banda d'alguns anuncia es va notar a faltar projectes de futur més concrets. Martí es va referir en diverses ocasions al populisme –no és el primer cop que ho fa– i en diverses ocasions es va dirigir a l'oposició per retreure coses que no es van fer durant el Govern socialdemòcrata, potser avançant-se al debat d'avui, quan és el torn dels grups parlamentaris. L'eix central del seu discurs va servir per destacar els fruits aconseguits en matèria econòmica en un escenari hostil econòmicament. El cap de Govern va ressaltar que ha baixat l'atur i augmentat els assalariats, les matriculacions, els turistes i que l'arribada de residents és un símptoma de que el marc fiscal contínua sent atractiu.

En alguns moments del discurs, al·ludint a la propera legislatura, va semblar més un discurs de comiat, tot i que en alguna ocasió no va poder evitar donar per fet que DA continuarà al Govern –fet més que possible davant la divisió del centre-esquerre i el poc marge de maniobra que tenen altres formacions.

En resum, no va ser un discurs de grans propostes i sí d'elogis a la feina feta, i sobretot molt enfocat a Europa, on Andorra s'hi jugarà part del futur i en un tema en què els partits polítics han aparcat els seus interessos particulars per unificar-se en una sola veu.

El cap de Govern va estar hàbil en avançar-se als temes calents, com les ajudes socials, la CASS, les pensions o els funcionaris, punts que han de ser l'artilleria de l'oposició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT