PUBLICITAT

La CASS és sanitat, un servei que tothom vol mantenir

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Com estava previst les eleccions per renovar el consell d'administració de la CASS van tenir una minsa participació d'un cens d'aproximadament 57.000 electors. Ni els cotitzants es mostren interessats ni tampoc s'actua de manera que hagi un interès real per una seguretat social que afecta gairebé a la totalitat de ciutadans, a tots aquells que tenen una activitat econòmica.

Resulta estrany aquesta apatia dels afiliats en un moment de canvis i quan s'està a punt de legislar una reforma que afectarà de ple al funcionament de la seguretat social.

Certament, però, a la CASS hi ha una falta de transparència pel que fa a la informació i no es fa arribar als associats –encara que sigui a través dels mitjans de comunicació– els acords destacats del màxim òrgan de la parapública, controlat pel Govern.

Tampoc fins ara els representants dels diferents col·lectius han fet seriosos esforços per apropar-se als afiliats i tenir un contacte directe i permanent. Això ha creat un distanciament consentit, perquè d'aquesta manera l'oposició a determinats canvis sempre serà menor i s'evita un caldo de cultiu que es generi de la base contra determinats acords.

La CASS està travessant un moment delicat pel que fa al dèficit de la branca de malaltia i a la reducció que s'espera dels fons de jubilació. Tot i això s'admeten propostes com assumir el cost del servei d'ambulàncies que abans pertanyia a al SAAS, sense que cap representant de la CASS hagi alçat la veu davant d'aquest abús als cotitzants.

Pertany doncs als nous membres del consell d'administració treballar per representar amb fermesa als seus col·lectius, així com disposar d'unes hores per rebre les seves demandes i queixes. La CASS és sanitat, un servei bàsic que tothom ha de treballar per mantenir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT