PUBLICITAT

La Xina emergeix com la gran potència emissora de turisme

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Andorra mira cap el gegant asiàtic. La Xina és una potència i tots els mercats turístic anhelen que els seus habitants es converteixen en turistes. Prop de 97 milions de turistes xinesos van creuar les fronteres del seu país el 2013, i aquest any, segons el mateix Govern xinès, la xifra superarà els 100 milions. Això converteix al gegant asiàtic en el país d'origen del major nombre de visitants internacionals en el món.

A més, el turisme xinès no només és el més nombrós, sinó el que més gasta. Segons xifres de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), els visitants xinesos es van deixar fora de les seves fronteres més de 100.000 milions de dòlars l'any passat, uns 75.000 milions d'euros. Per aquest motiu per a aquests turistes, el destí preferit són altres països d'Àsia i el Pacífic, especialment Hong Kong (40% del total) i Macau (28%), s'hagin convertit en objecte de desig i disputa no només dels hotels i negocis de luxe d'Europa, sinó dels seus respectius governs, que veuen en aquest turisme una important font de riquesa i ocupació per les seves ciutats i països.

El Regne Unit ha facilitat la concessió de visats als ciutadans xinesos per facilitar la seva entrada al país. A París, l'administració local, estatal i l'empresa privada treballen junts en vendre la ciutat, la seva història, els seus museus, els seus productes de luxe als turistes que no busquen el sol i platja, sinó la cultura, la gastronomia i les compres.

¿I Andorra? El país s'ha de posicionar també per aconseguir una porció d'aquest pastís. Després de 20 anys de relacions diplomàtiques amb la Xina, el Govern vol concentrar els esforços en l'àmbit turístic per aconseguir resultats en aquest mercat en un termini de quatre anys, i incrementar els aproximadament 2.000 turistes xinesos, molt pocs, que anualment visiten Andorra.

És important facilitar el viatge i solventar el tema de la tramitació dels visats, un aspecte que els dirigents xinesos que han visitat Andorra (Cambra de comerç) han recalcat si es desitja que les promocions vagin acompanyades de facilitats, com ja fan altres països competidors d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT