PUBLICITAT

Una llei que regula el dret de vaga, feta a correcuita?

EDITORIAL

La ministra Sunyer està contra les cordes fins que no s'aprovi la llei que regularà les vagues. Si la seva gestió al capdavant del ministeri durant aquesta legislatura ha estat reconeguda per molts ensenyants com a molt bona, ara s'ha vist afectada per una sèrie de protestes i vagues que van en contra d'un projecte de llei que no surt directament del seu ministeri.

El projecte de llei de les jubilacions dels funcionaris està portant molts maldecaps a l'executiu, especialment amb aquells sectors del funcionariat que estan ben organitzats en àmbit sindical. Una vaga de les caraterístiques de la que vam viure la setmana passada a Andorra mai havia estat vista, però amb la bona mà esquerra de la ministra es va poder solucionar de forma més que correcte i els professors van poder fer vaga mentre els alumnes van assistir als centres escolars sense que hi hagués majors problemes.

Des del ministeri es van felicitar per la normalitat de la protesta, mentre que des del Sindicat de l'Ensenyament Públic van mostrar-se satisfets per haver-la pogut fer i reivindicar els seus drets malgrat al país -encara- no estigui regulat el dret de vaga. Una regulació que des del mateix executiu han admès que arriba tard, i molt tard arriba si tenim en compte que les protestes no han acabat, sinó que pel que sembla per part de duaners i mestres tan sols és el principi. Ara caldrà estar atents a com de ràpid s'aprova i si arriba a temps per les properes movilitzacions.

Esperem que amb les presses no es perdi l'ocasió de tenir una bona llei al Principat, que no s'improvisi de qualsevol manera, i que el debat parlamentari serveix per al que ha de servir, i que finalment es pugui fer un reglament adequat als temps actuals, a un país modern i suposadament civilitzat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT