PUBLICITAT

Esquieu aquest any que el que entenem com hivern s'acaba

EDITORIAL

Com s'adaptaria el Pirineu a una pujada de les temperatures? Quines conseqüències laborals, medioambientals i econòmiques tindria? Aquestes són algunes de les preguntes que la Comunitat de Treball dels Pirineus s'està fent aquests dies i es faran durant els propers mesos.

I és que amb la mirada fixada en el futur congrés de medi ambient que es farà a París el 2017, volen elaborar un informe de com cal adaptar-se al canvi climàtic que a hores d'ara tothom ja veu imparable.

Els vuit territoris que conformen la CTP treballen conjuntament, tot i les fronteres que els separen, en una sèrie de projectes que tenen per objectiu contribuir al desenvolupament del massís pirinenc.

És cert que les estacions d'esquí lluiten des de fa anys per desestacionalitzar el producte, i que la seva xifra de negoci cada cop va menys lligada a l'esquí i augmenten les activitats paral·leles, però la resta del país no està preparat per a això. L'hivern ens millora les llistes d'aturats, ens omple els calaixos de les botigues i les habitacions dels hotels, sense aquest hivern amb el qual ens hem muntat el país a mida, hem begut oli, i el país ens depèn del caprici d'un nuvolet a deixar caure uns quants centímetres de neu, però resulta que aquest núvol ens l'estem carregant entre tots.

La solució no és donar el problema per no resoluble i mirar cap una altra banda. No és passar pàgina i deixar córrer l'esquí i dedicar-nos a altres coses. La solució és posar-se entre tots a treballar seriosament per no seguir malmetent el planeta. És de pur egoïsme fer la vista grossa i amagar el cap sota l'ala amb un problema que estem causant tots plegats.

Què fan les administracions públiques per mirar de pal.liar aquests efectes? Què fem els ciutadans? Quins missatges transmetem sobre el tema els mitjans de comunicació?

N'hi ha prou o ens quedem curts? Cal mirar endavant i ser conscients, què és el que deixarem als nostres fills, perquè segur que ens demanaran explicacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT