PUBLICITAT

L'aeroport en el que no s'acaba mai d'emprendre el vol

EDITORIAL

AAndorra té un clar interès per l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, o l'Aeroport de La Seu, o l'Aeroport dels Pirineus que també podria ser una opció de nom si es posen a fer un brainstorming. Però sembla que els altres agents implicats no en tenen pas tant. Fa molts anys que sentim a parlar d'aquest projecte, que els mitjans de comunicació hi donem voltes, que apareixen i desapareixen empreses que volen fer-hi vols comercials, però la veritat és que això no acaba d'arribar mai.

I ara mateix no arriba perquè encara no és ni tan sols un aeroport. És un aeròdrom i fins que no es recualifiquin els terrenys seguirà sent-ho, i sembla que va per llarg, almenys fins a principis de l'any vinent.

I és aquesta tasca depèn d'un ministeri espanyol, que el que deu veure és com Catalunya vol un nou aeroport, i l'experiència i l'emeroteca ens diuen que a Espanya això que Catalunya fomenti els aeroports no li agrada gaire (els del País Valencià sí, aquests cap problema), i a més entre els governs de Catalunya i Espanya no hi ha gaire diàleg darrerament, i encara menys bona voluntat per part de Madrid de desencallar situacions que estan aturades.

El cas és que de moment, per molt que duguem anys parlant-ne, no tenim aeroport, sembla que aerolínia la tenim però clar, no pot volar, i no tenim gaire clar si darrere tot plegat hi ha un projecte clar sobre per què ha de servir aquesta instal·lació.

Potser que tots els agents implicats comencin a posar les seves cartes sobre la taula, que s'expliqui bé què és el que cal fer i quan cal fer-ho, i si realment el projecte val la pena per al país, que ens ho expliquin, i després comencem a tirar-lo endavant amb coherència i decisió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT