PUBLICITAT

Parapúbliques llençant-se de cap a l'Smart Country

EDITORIAL

Una de les coses més importants per a què un país avanci és la modernitat de les seves empreses públiques. El fet que siguin considerades com a empreses privades a nivell de funcionament, com passa amb FEDA o Andorra Telecom, fa que la gestió sigui més eficaç que en altres països, on aquest tipus d'empreses són purament públiques. La modernitat d'aquestes empreses sumat el fet que tenen voluntat de ser cada vegada més capdavanteres i, a més a més, no vulguin anar al ritme dels temps sinó fins i tot avançar-s'hi, fa que es plantegin nous reptes que siguin millor per a la població, com per exemple, el projecte Cloud, que Andorra Telecom i FEDA volen impulsar cap a l'Smart Country.

Una aposta decidida per part de l'administració i de les empreses que en depenen pot fer variar molt el rumb d'un país. De res serveix que algú es compri un cotxe elèctric avui dia, si no té prou estacions de càrrega repartides pels diferents llocs on aquest cotxe circularà. I, per tant, no només evolucionen les mateixes empreses, sinó que donen opció que el particular també avanci en els diferents aspectes pels que aposten aquestes companyies.

I si tal com ens expliquen és tan senzill que l'enllumenat públic funcioni d'una manera més eficaç gràcies a la xarxa wifi i que també ho facin així els parquímetres, els avantatges que ens pot donar per a tota la població, ja no només en l'estalvi energètic, sinó també per al medi ambient, semblen molt importants. I ara que ve l'hivern, només cal sumar-hi el fet que entres en segons quins edificis públics i el canvi de temperatura entre fora i l'interior, fa desmaiar més d'un. En un país de muntanya on el fred és a l'ordre del dia, el fet de tenir ben regulada la calefacció és molt important, sobretot pel consum que això suposa, i per la factura medioambiental que té. Si això vol dir fer un pas cap a l'Smart Country, fem-lo sense perdre més temps, i benvingut sigui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT