PUBLICITAT

Impulsos per al comerç que volem en el futur

EDITORIAL

AAndorra la Vella ja és Nadal. Fa dies que els comerciants comencen a decorar els aparadors de les botigues amb motius nadalencs, i el ninot de neu de la capital ja està instal·lat. Els operaris del comú es veuen treballant durant el dia posant les bombetes als carrers principals. I mentrestant es preparen noves activitats per dinamitzar el comerç durant aquells dies que la gent acostuma a tenir la butxaca una mica més foradada del que és habitual. Els comuns posen llums i mentrestant les grans franquícies també ho tenen tot apunt. Els comerços més petits, més tradicionals, esperen el pont del desembre que és el que històricament ha donat el tret de sortida a la campanya.

Aquestes mesures, que abracen accions comercials des del centre històric de la capital fins a la plaça de la Rotonda. Diverses activitats, música, i animació dinamitzaran les compres a la zona, que ha vist com ha passat de ser el centre neuràlgic del comerç del país a tenir Escaldes com a fort competidor. I resulta que ara d'Escaldes precisament en copien el model. Després de l'estira-u-arronsa entre el Comú i alguns comerciants pel projecte d'eixamplament de les voreres i la conseqüent supressió d'un dels carrils de circulació de vehicles, ara es farà el carrer per a vianants, tot i que, això sí, temporalment.

Mentrestant, el Partit Socialdemòcrata insisteix que cal fer una llei del comerç que millori la situació actual. DA ja va mostrar-s'hi del tot en contra però ahir els socialdemòcrates van començar una campanya de conscienciació repartint tríptics als comerciants, cosa que arriba després que es reunissin amb la Cambra de Comerç per explicar-los la seva proposta, i és que el que volen, és que com a mínim es pugui fer un debat en condicions sobre el tema en el Consell General.

Que el comerç està tocat és evident, de fet igual que la resta de sectors, que tots pateixen en relació a l'època de vaques grasses. Ara calen mesures per veure cap a on el fem evolucionar, i alhora decidir d'una vegada per totes quin model de país volem, quin model de comerç necessitem.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT