PUBLICITAT

Arrenca el joc de les cadires electorals

Les estratègies electorals comencen a forjar-se, malgrat que encara queda gairebé un any i mig pels propers comicis generals, previstos per principis del 2019. Sobre la taula ja hi ha l’oferta de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) de formar coalicions a les llistes territorials per desbancar els demòcrates del poder. De moment, però, cap altre grup ha respost favorablement a aquesta opció. L’únic partit que ha rebutjat taxativament la possibilitat és el Partit Socialdemòcrata (PS). Després d’aquesta negativa, caldrà que el grup es mantingui ferm i que més endavant no sigui esclau de les seves paraules, ja que no seria el primer cop que es demostra que l’hemeroteca és el pitjor enemic dels partits polítics.

És probable que un dels motius que ha portat als socialdemòcrates ha negar-se a fer coalició amb altres formacions siguin els resultats de la darrera enquesta del CRES sobre el comportament electoral dels andorrans. I és que els electors van deixar clar que un dels punts que més els influencia a l’hora d’abstenir-se és el canvi de cadira dels candidats.

Efectivament, entre el PS i Liberals d’Andorra ben poca cosa hauríem de trobar en comú tenint en compte la línia ideològica que cada formació defensa. Ara bé, ja en altres ocasions hem observat com membres del PS acabaven vestint samarretes d’altres colors. Recordem l’exemple de l’excònsol de la capital, Rosa Ferrer, que va deixar de militar al PS i va acabar donant suport a governs comunals demòcrates i liberals. O l’actual ministre de Finances, Jordi Cinca, avui afiliat a Demòcrates per Andorra però que va ser company socialista de Ferrer.

És vist, per tant, que fins ara la història de les eleccions ha estat protagonitzada per canvis que, a priori, costarien d’entendre. Cal estar atents als nous moviments i esperar que els electors siguin conseqüents amb els seus vots. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT