PUBLICITAT

Nova crida a la mobilització de la ciutadania

Les primeres reaccions a favor i en contra del paquet de lleis laborals aprovades dijous no s’ha fet esperar. Per una banda, els empresaris celebren la seva arribada malgrat denunciar que el període per implementar els canvis és massa curt. De l’altra, sindicats i alguns partits polítics ja estan gestionant una nova mobilització per mostrar el seu rebuig a uns textos legislatius que consideren que són «un atac als treballadors».Cal recordar que a principis d’any, els sindicats ja van aconseguir treure al carrer centenars de treballadors públics en protesta a la nova llei de la Funció Pública. La imatge de dos dies de vaga amb centenars de persones al carrer va ser, sense dubte, una de les més destacades de l’any, de la legislatura de Martí i del país. Caldrà veure ara si els treballadors del sector privat surten al carrer amb la mateixa intensitat.


És important i de justícia recordar que els funcionaris van ser molt criticats per alguns sectors per sortir al carrer a defensar el que consideraven que era de justícia. Ara, són els del privat els que viuran en primera persona els canvis i caldrà veure i analitzar la seva reacció, tenint en compte la diversitat de sectors que aglutina. En aquest sentit, l’USdA espera que hi hagi una resposta «massiva» i comptar amb entitats com la Federació de Gent Gran o les accions feministes, ja que les modificacions aprovades afecten a tots els treballadors. 
Els canvis en els drets i deures de treballadors i empresaris són complicats de dur a terme i sempre tenen elogiadors i detractors. Per la seva transcendència, però, hauria de ser obligatori políticament parlant que els canvis d’expliquessin d’una manera pedagògica i pràctica, sense demagògia, perquè cada ciutadà entengués la seva aplicació i escollís les seves accions en conseqüència. Del contrari, la informació acaba arribant a la població entre retrets al Consell General i sense una explicació clara i precisa dels canvis que comportarà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT