PUBLICITAT

Tatiana Misko Model i maquilladora

«Fer un bon maquillatge és realment un art»

Per Maria Lozano

Tatiana Misko porta 14 anys residint a Andorra i des de ben petita desfila i exerceix com a model. Fa sis anys que va començar a relacionar-se amb el món del maquillatge, del qual gaudeix cada cop més durant el seu temps lliure.
 
–En quin moment es va començar a introduir en el maquillatge?
–Tot el que sé ho vaig aprendre fa sis anys, gràcies a les meves excompanyes de feina. Jo treballava en una botiga de maquillatge a Andorra, però en un inici no sabia res de cremes ni perquè s’utilitzava una base. Les noies em van ensenyar primer a maquillar-me a mi mateixa i després als altres, i encara recordo la mirada de felicitat i d’agraïment de la primera dona a la qual vaig maquillar. Aquella mirada va ser la que em va ajudar i em va empènyer a continuar practicant. 

–A continuar practicant amb la seva família, per exemple.
–Quan la meva filla tenia dos anys, vam decidir celebrar Halloween a casa i vaig provar de fer un maquillatge terrorífic per a tota la família. En veure el resultat, em va encantar. Des de llavors, els meus fills i jo ens disfressem per Halloween i Carnaval, i jo faig els maquillatges.

–Considera que maquillar és un art?
–Fer un bon maquillatge és realment un art. Molta gent es pensa que maquillar és un fet fàcil, però crec que si no es té una imaginació mínima, no s’arribarà a fer una bona feina. Per exemple, per fer un maquillatge de Halloween has de veure la imatge amb els teus propis ulls i després convertir-la en realitat. En el meu cas, són poques les vegades que intento copiar una imatge, ja que normalment ho faig segons ho veig o ho imagino. 

–També es dedica de manera professional per a segons quins esdeveniments.
–Per a gairebé totes les desfilades de la Yolanda Cid, la creadora de Modelsy Artists Andorra, m’ofereixo per maquillar les models. És una forma d’agrair-li tota la confiança que té dipositada en mi, ja que en arribar a Andorra anava una mica coixa en aspectes de passarel·les, fotografies, etc., i la Yolanda em va ajudar molt per tornar al món del modelatge.

–Ara és una de les models que es troben dins de la seva agència.
–Sí, des de fa set anys soc una de les models a Modelsy Artists Andorra. He participat en moltes desfilades de moda i inclús el febrer del 2020 havia d’anar a l’Uruguai per a un certamen de bellesa en representació del país, però pel Covid-19 no hi vam poder anar. A més, com a mi m’agrada tot aquest món, he fet tot el possible perquè els meus fills també ho apreciessin, i aquest any hem aconseguit emportar-nos dos títols. El meu fill gran, d’11 anys, ha sigut segon finalista d’un certamen de bellesa infantil a Andorra organitzar per la Yolanda, mentre que la meva filla, que ara té 5 anys, ha sigut guanyadora de Top Model Kids Espanya.

–Com és treballar maquillant a altres models que es dediquen al mateix que vostè?
–Jo ho gaudeixo molt, perquè quan surt a la passarel·la alguna de les models que he maquillat, es nota en les mirades de la gent que ha vingut a veure la desfilada si he fet bé la meva feina o si m’ha faltat alguna cosa. He de dir, però, que després d’haver realitzat la meva feina, sempre demano la valoració de la Yolanda. 

–Quins altres hobbys té, a banda de maquillar?
–M’agrada molt pintar quadres després d’un dia dur, ja que em relaxa molt, així com cuinar com una forma de distreure’m i provar receptes noves. També gaudeixo d’anar a la muntanya amb la meva parella, on aprofitem per buscar bolets i passejar la gosseta que tenim. M’encanta aprendre coses noves, ja que trobo que és molt divertit. Aquest any, per exemple, he après els trets bàsics del ganxet. I la meva part favorita, per descomptat, es passar temps amb els meus fills. Els caps de setmana només estem a casa per menjar, la resta del temps sempre ho passem fora.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT