PUBLICITAT

ANTONI VINYALS Candidat Entesa Catalana per la Seu

ANTONI VINYALS: «Apostem per un govern d’esquerres que serveixi a tots els ciutadans»

El candidat a alcalde de la Seu per Entesa Catalana per la Seu, Antoni Vinyals, al parc del Segre.
El candidat a alcalde de la Seu per Entesa Catalana per la Seu, Antoni Vinyals, al parc del Segre.
Cap de llista de la candidatura Entesa per la Seu (ICV-membres del cercle ‘Podemos’ i independents). Jubilat, casat amb dos fills. Va estudiar dret per la UNED, especialitzat en assessorament comercial i promoció econòmica. 25 anys de treballador municipal ocupant diferents càrrecs en l’administració de l’Ajuntament de la Seu. Des dels 16 anys és militant actiu en diferents organitzacions i partits d’esquerra i CCOO, els darrers 4 anys  regidor al consistori de la Seu per ICV.
 
–Quan i com li ve la passió per la política? 
–Per a mi la política és una necessitat, des que tinc coneixement he viscut a casa, l’escola, el carrer i la societat en general l’opressió  d’una minoria poderosa vers una majoria humil i treballadora de la qual formo part. La política i el sindicalisme han sigut els instruments per lluitar contra aquesta desigualtat reivindicant i defensant valors com ara la solidaritat, igualtat i l’equitat.
 
–Per què va triar aquest partit? 
–Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) és actualment a Catalunya, la formació política que des de posicionaments clarament d’esquerres té aquests valors com a motor de la seva activitat, els promou i defensa en tots els espais on és present.
 
–Ha tingut mai responsabilitats polítiques? 
–Si per responsabilitat política s’entén ser membre del Consell Nacional d’ICV i regidor de l’Ajuntament de la Seu, sí.
 
–Què és el que més li agrada de la seva ciutat? 
–La Seu és una ciutat ordenada, tranquil·la, equilibrada, amb espais interessants com ara el Parc del Segre, centre històric, monuments i patrimoni cultural com ara la catedral. Rotundament, el que més m’agrada de la meva ciutat són els urgellencs i urgellenques que dia a dia, de forma anònima treballen, viuen i conviuen per tirar endavant família, entitats i tot el que en conjunt podem qualificar com a ciutat.
 
–Política més família, amics o vida social, és una fórmula impossible? 
–Cal establir prioritats i arribar a un acord sobretot amb la família, amb la resta, entorn i societat és més fàcil, si s’aplica bé la fórmula, es pot compatibilitzar tot.  
 
–Com es guanya la vida? 
–He treballat i cotitzat a la seguretat social prop de cinquanta anys, ara tinc una pensió de jubilació que hem permet viure dignament.
 
–Cal què els polítics siguin professionals? 
–Els polítics professionals passen a dependre dels seus respectius partits i organitzacions, per la qual cosa perden la necessària independència a l’hora de prendre les decisions que s’han de posar de relleu. Desprofessionalitzar la política, limitar els mandats, hauria de ser una de les importants decisions a prendre en aquest país.

–Què cal fer perquè la ciutadania recuperi la confiança en la classe política? 
–A nivell local és ben clar: llistes obertes, compliment estricte dels programes electorals, informació pública del patrimoni, despeses pagades amb fons públics, sous i retribucions dels càrrecs electes durant tota la legislatura.
 
–La Seu d’Urgell és capital dels Pirineus? 
–La Seu d’Urgell és la ciutat més important del Pirineu català, la distribució territorial de Catalunya, malgrat les successives deslocalitzacions i tancaments de delegacions i serveis  dut a terme pel govern de CIU, estableix la Vegueria de l’Alt Pirineu i l’Arán com una regió pròpia i sembla raonable que la capitalitat recaigui en la nostra ciutat, cal afegir que aixó pot comportar evidents beneficis per a la Seu i comarca.  
 
–Quin model de ciutat li agradaria? 
–La que vulguin els seus ciutadans. Com a model, l’actual sembla prou raonable, com totes les ciutats, la nostra s’ha anat transformant al llarg dels temps, la darrera i més important va ser el 1992 amb els JJOO de Barcelona, ara toca una renovació en profunditat, cal promoure un pla estratègic amb amplia participació ciutadana i dissenyar la ciutat del futur. 

–Quin valor és el que destacaria de la seva formació política? 
–EntesaXLASEU és la suma de militants i simpatitzants d’ICV, membres del cercle local de ‘Podemos’, persones d’esquerres independents i vinculats a entitats assistencials, culturals, etc... que tenim un valor en comú: treballar pels ciutadans en general i especialment pels de la nostra ciutat.  
 
–Què li cal a la política catalana? 
–Transparència, una neteja profunda i total de corruptes, una renovació a fons de càrrecs. Nova llei electoral d’acord amb la societat catalana.
 
–Què li cal a la política de la Seu? 
–Un govern d’esquerres que retorni a la nostra ciutat valors fonamentals com ara la solidaritat, equitat, igualtat, discriminació positiva ver els més vulnerables i desprotegits.Un govern d’esquerres que governi pels ciutadans en lloc dels interessos partidistes que ens han dut a l’actual situació.  
 
–Encara hi ha camí per recórrer? 
–No s’acaba mai, les ciutats, la societat són éssers vius que requereixen dedicació constant, els polítics, sobretot en l’exercici del mandat dels ciutadans no han de posar cap límit a la seva actuació, únicament el que fixin els que els han escollit.  
 
–Quines són les propostes de millora per a la Seu si és escollit alcalde? 
–Sanitat (hospital i CAP públics),treball (plans d’ocupació, joves autònoms), ensenyament públic a tots nivells i pla de rescat social. 
 
–Si vostè surt escollit, serà un alcalde...  
–...que tornarà La Seu i els seus ciutadans al lloc que li corresponen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT