PUBLICITAT

FRANCESC CAMP Ministre de Turisme i Comerç

FRANCESC CAMP «Estem finalitzant la fase de revisions del pla de dinamització comercial»

El ministre Francesc Camp.
El ministre Francesc Camp.
El Ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, celebra la nova estació d’autobusos i recorda alguns dels trets característics del turisme d’Andorra. 
 
–Des d’Andorra se celebrarà el Dia Mundial del Turisme?
–No especialment, a nivell d’activitats previstes pels turistes, a part evidentment de l’oferta habitual que hi ha a Andorra, que jo sàpiga, no hi ha cap activitat especial programada per aquest dia.
 
–Però cal tenir present que el Principat és un país marcat pel turisme...
–També hem de pensar que són caps de setmana on no hi ha tanta afluència turística com en la primera quinzena de setembre i en principi, no es farà res en especial. A més, el problema és que aquest és un dia mòbil, sempre és el 27 de setembre, i si cau entre setmana, i més a finals de setembre, doncs no hi ha masses motius per fer alguna cosa diferent a l’oferta que ja s’acostuma a donar Andorra.
 
–I ja s’està treballant amb la campanya d’hivern?
–Sí, ja fa dies. És un continu, una vegada es fa la campanya d’estiu i la primavera ja ha passat, ja es comença a pensar en la tardor i l’hivern. Tot i que encara no està tancada i fins al novembre no es presentarà.
 
–Però ja es té present algun acte en particular?
–Bé, de cara a l’hivern, es podria destacar la Copa del Món d’esquí alpí, un dels esdeveniments forts d’aquest hivern. I a la vegada, també s’ha de destacar que tenim a Ordino-Arcalís la prova d’esquí fora pista dins del circuit amb més prestigi d’arreu del món. Constituint-nos, a més, dins de les cincs proves més importants a nivell mundial. I aquest també és un element fort. Per la resta, a principis d’hivern, hi ha el Trofeu Andros, i a segon nivell, també n’hi ha molts més. Jo crec que a l’hivern el principal que es fa a les pistes d’esquí són centrar-se en competicions esportives.
 
–I fora de l’esport?
–Bé, a l’hivern també es començarà amb el període de rebaixes a nivell comercial, que ja es va fixar una data permanent d’acord amb el sector turístic i comercial: el tercer cap de setmana de desembre. És a dir, en aquest cas, una setmana abans del Nadal, i això és bàsicament el que s’acostuma a fer a l’hivern. I és que en aquesta època, des d’Andorra Turisme, més que fer esdeveniments al país –doncs les estacions d’esquí ja tiren molt del carro i ja fan molta cosa– ens centrem molt en fer una campanya de comunicació en molts mercats diferents per atreure el màxim de turistes en una època de l’any molt consolidada.
 
–En relació al pla estratègic de dinamització del sector comercial anunciat fa unes setmanes, s’ha avançat alguna cosa ?
–Ara estem en revisions, hi ha sis empreses que han presentat les seves ofertes i les estem revisant. La setmana que ve o la següent, com a màxim, designarem una empresa adjudicatària perquè realitzi l’estudi del pla estratègic i ens posarem a treballar de ple en el sector turístic i comercial per tirar endavant aquest projecte, que té tres fases: la primera, un diagnòstic de la situació actual del comerç a Andorra, on també es compararà la plaça comercial andorrana amb altres places comercials d’èxit a Europa. I a partir d’aquest diagnòstic sobre la competència, es passarà a la següent fase; definir les estratègies a seguir per créixer dins el sector comercial i un pla d’accions a curt-mig-llarg termini perquè l’any que ve puguem començar a implementar aquesta estratègia. I esperem que això ens aporti una millora de les vendes i el sector comercial.
 
–Les empreses presentades són d’Andorra?
–Hi ha de tot, hi ha empreses de fora, altres d’Andorra, o també empreses de fora que han treballat a aquí en el sector comercial. És un conjunt d’empreses on el que anàvem a buscar –més que pas que siguin d’Andorra o no– és que tinguessin experiència en el sector comercial i en els plans estratègics que volem desenvolupar.
 
–D’altra banda, creu que la nova estació d’autobusos afavorirà el turisme?
–I tant, jo crec que realment és una molt bona notícia, s’esperava des de feia molts anys, el sector del transport i el turístic ho reclamava i la bona notícia és que es farà una estació d’autobusos molt més ràpidament del que s’estava planificant i amb un cost molt més baix. I amb un servei molt millor per tot el tràfic de turistes i persones que vulguin utilitzar aquests autobusos, perquè l’ubicació final serà molt més cèntrica que amb la que s’estava treballant en un inici. Per tant, des del sector de turisme i comerç, estem molt satisfets de la nova estació i entenem que portarà un servei addicional als turistes però també pels habitants del país, que l’utilitzen molt.
 
–Creu que es mantindran els serveis pensats en un principi tot i fer l’estació més senzilla?
–Jo no crec que hi hagi diferència en aquest sentit amb el que es tenia previst abans. Tots els serveis que s’hagin de donar amb els autobusos hi seran, i està previst que hi siguin, jo en aquest sentit estic força tranquil. A més, crec que el servei en relació a la qualitat no baixarà respecte l’estació que es volia fer en un principi amb l’anterior projecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT