PUBLICITAT

ROSA GARRALLÀ Cor Internacional d’Andorra

ROSA GARRALLÀ «De cara al proper any ens agradaria actuar més a fora»

Una actuació del Cor Internacional d'Andorra a Ordino.
Una actuació del Cor Internacional d'Andorra a Ordino.
Ja estem arribant a les portes del Nadal, i Rosa Garrallà, membre del Cor Internacional d’Andorra –fins ara conegut amb el nom d’Internacional Singers– destaca que el grup vol convidar als ciutadans a assistir als concerts que any rere any el cor celebra a les parròquies d’Ordino, Canillo i Andorra la Vella. 
 
–Un cor amb història...
–Sí, el cor es va fundar al gener del 1989, i al principi érem només sis homes i sis dones de dues nacionalitats.
 
–I ara?
–Ara som uns trenta cantants de 15 nacionalitats diferents. I degut a aquest ventall de nacionalitats, hi ha l’oportunitat de fer actuacions molt variades i en diferents idiomes. Cantem en català, francès, anglès, alemany...
 
–Quan s’iniciaran els concerts?
–Començarem els concerts per Ordino el cinc de desembre a les 17:00 hores a l’església parroquial. Seguirem el sis de desembre a les 18:00 hores a Sant Serni de Canillo. I el dotze de desembre a les 18:00 hores estarem a l’església Santa Maria del Fener. 
 
–Seran d’assistència lliure?
–Sí, l’entrada és gratuïta i pot venir qui vulgui. A més, al final del concert hi ha un petit refrigeri i es fa una col·lecta benèfica destinada a Infants del món, com s’ha estat fent fins ara. 
Però de cara a properes edicions també voldríem col·laborar amb més entitats, ajudant per exemple un any a una associació i al següent a una altra.
 
–Qui dirigirà el concert?
–El director és en Toni Gibert, i pel que fa a la música, el pianista es diu Robert Bailey. 
 
–Quin estil cantareu?
–El concert és de música clàssica, però també hi ha cançons més gòspel i nadales tradicionals catalanes i franceses, és molt variat. Hi ha cançons conegudes, com Santa nit i Les dotze van tocant.
 
–Què n’espereu del públic?
–Ja fa anys que fem aquests concerts i la gent en surt encantada, perquè no és un típic concert de Nadal, és especial i molt original. I pels qui no hi han estat, hi ha una sorpresa al final del concert molt emocionant. 
 
–Com es preparen pel concert? 
–Les cantades de Nadal les comencem després de Meritxell i les anem practicant fins gairebè el mateix dia del concert. I després de festes, ja preparem el concert de primavera –que és completament diferent al de Nadal–. Perquè cantem cançons més variades i no tant temàtiques. Algunes fins i tot són africanes o portugueses.
 
–Però no tot queda en aquests dos concerts...
–No, durant l’any hem fet diverses actuacions i esdeveniments per tot el país amb altres corals, però també és veritat que per ara no hem tingut subvencions de cap administració i no s’han pogut fer gaires viatges a fora per representar a Andorra des del cor. 
Per tant, de cara al proper any, esperem poder sortir més a fora i treballar una mica més en aquest aspecte, encara que seguirem actuant i fent coses a totes les parròquies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT