PUBLICITAT

MUKHTAR OMAR SHARIF MUKHTAR Director creatiu d’Scalada Vision

MUKHTAR OMAR SHARIF MUKHTAR: «A ‘Scalada Vision’ farem números que no s’han vist mai abans al Cirque!»

Mukhtar Omar Shraif Mukhtar va entrar al Cirque du Soleil l’any 2005 com a artista en l’espectacle Love. Amb els anys, Mukhtar també ha estat coreògraf i s’ha encarregat de la posada en escena de diversos projectes importants, com l’espectacle One Night for One Drop a Las Vegas i a la inauguració dels Jocs Olímpics de Pequín. Ara debuta a Scalada com a director creatiu del quart xou que la companyia crea exclusivament per a Andorra: Scalada Vision. / Per ESTHER JOVER MARTIN

–Vostè té un repte: crear el quart espectacle del Cirque du Soleil per a Andorra. Com ens sorprendrà?
–Les noves idees no s’aturen mai, per tant, el repte no és la creació en si, sinó en aconseguir que tot succeeixi com ho hem imaginat, en el temps i l’escenari que tenim. Realitzar-ho és dur, però és el que converteix aquesta experiència en tan increïble: veure com ho fem tots junts, com un equip! Quant a sorprendre el públic, a Scadala Vision mostrarem el màxim de números de circ mai abans realitzats al Cirque du Soleil.

–De què va la història?
–Scalada Vision tracta d’un germà i d’una germana que es perden en el seu imaginari, un món futurista, i s’han de trobar l’un a l’altra, superant diferents emocions i obstacles (els números). Un dels principals valors del xou és l’escenografia que, definitivament, recordarà que Andorra és molt més que natura.

–El vídeo pren un paper molt rellevant en l’espectacle.
–Ja ho veureu! I us recomano que no us perdeu ni un sol segon del xou!

–Veurem més acrobàcies que mai?
–Bé, la percepció de cadascun és diferent, però hi haurà més números que es poden qualificar com «les més grans acrobàcies». Hem afegit components visuals molt grans en el xou d’aquest any, tant per explicar la història com per introduir els números d’una manera que no s’ha fet mai abans al Cirque du Soleil. Andorra serà el primer lloc on ho farem!

–El futurisme, l’amor i la màgia són les claus d’Scalada Vision?
–Sí. Hi veureu el món futur que el germà i la germana han imaginat, per a ells.  La manera com superen els obstacles per trobar-se de nou definirà el seu amor que, alhora, crearà la màgia!

–Què en sap d’Andorra?
–Que és un Principat governat per França i Catalunya. Que l’idioma principal que s’hi parla és el català. I que està envoltat per increïbles paisatges de muntanya!

–És molt difícil crear cada any espectacles nous per al Cirque du Soleil?
–Les creacions vénen dels temes que ens proposen quan ens demanen produir un espectacle, aleshores fem molta recerca, pluja d’idees i desenvolupem la part artística, sempre intentant introduir alguna cosa nova.

–Vostè forma part de la família del Cirque du Soleil des de l’any 2005. Quin ha estat el millor moment viscut?
–El millor moment de la meva carrera al circ va ser l’oportunitat de participar com a artista en l’espectacle Love, sobre The Beatles. Vaig aprendre molt sobre el Cirque du Soleil i l’excel·lència que sempre requereix.

–Vostè prefereix actuar o preparar les coreografies?
–Les dues coses són divertides. L’una em dóna l’oportunitat que els altres portin a terme les meves idees, i l’altra em deixar fer-ho a mi!

–Quin és el projecte més gran en què ha participat?
–Fa uns anys vaig tenir el plaer de dirigir l’espectacle One Night for One Drop. Un espectacle únic, que només es va representar una vegada –una nit–, en què vam reunir a Las Vegas nombrosos artistes dels diferents xous del Cirque du Soleil, per recaptar fons per One Drop (sobre la crisis global de l’aigua].

–Per què creu que tothom admira tant el Cirque du Soleil?
–No puc parlar dels primers anys, perquè jo era poc més que un nen! Però sé que allò que em va atraure a mi del Cirque va ser crear una història plena d’emocions, que els espectadors no haguessin vist mai abans. L’atenció en els detalls, cada component està pensat per proporcionar la millor experiència possible, una que et permeti oblidar-te de tot durant unes hores!

–El projecte del Cirque du Soleil no té límit?
–Cirque du Soleil té, actualment, 21 xous en marxa: deu espectacles permanents entre Las Vegas, Nova York i Orlando, nou xous de gira (cinc Big Tops i tres Arena Shows) i dos espectacles de temporada, un dels quals és Scalada i l’altre un sopar-espectacle a Mèxic. A més, també tenim tres xous en producció i molts més al calaix!

–Una curiositat: vostè es diu Omar Sharif!
–No tinc cap relació amb l’actor, només compartim nom»! Però intento que el nom m’inspiri.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT