PUBLICITAT

Miguel Palacios cantant d’Els pali

«La música és el meu món i el meu imaginari»

El cantant Miguel Palacios.
El cantant Miguel Palacios.

Va venir a Andorra per amor i s’hi ha quedat per la música. Miguel Palacios (Barcelona, 1990) és el líder del grup musical Els Pali, que ha gravat el seu primer disc, Mi plano privado. La banda al complet, formada pel Miguel, el David Amat i el Toni Fernandez, el van presentar dissabte a l’FNAC. A més, formen part del cartell de la Temporada 2019 de l’Auditori Nacional d’Andorra, on actuaran el pròxim 19 de gener. La música, però, ocupa les seves estones lliures. Encara no s’hi poden dedicar totalment.

–Com arriba a Andorra?
–Fa tres anys. Em vaig instal·lar al Pas de la Casa. Vaig trobar el grup de Facebook Músics d’Andorra, vaig escriure-hi perquè volia seguir fent música, i el David i el Toni van respondre ràpidament.

–Va deixar el seu grup per venir al Principat?
–Sí, formava part de Bohemios autorizaos. La música forma part de mi. Sigui a Barcelona, a Andorra o on sigui, la necessito. Vaig començar a cantar i a tocar la guitarra amb 15 anys.

–Com defineix la música d’Els Pali?
–Fem fusió. M’apassiona el flamenc, però no puc dir amb veu alta que ho sigui purament perquè el mesclem amb el pop, el funk, el reggae i el que ens vingui de gust. Cada cançó té una part de nosaltres.

–Les lletres també les componen entre tots?
–Són totes meves. Són els meus pensaments i les meves emocions. El meu món i el meu imaginari. Són en català i en castellà perquè no oblido els meus orígens andalusos.

–Què sent al tenir a les mans Mi plano Privado?
–És un somni fet realitat. Si m’ho haguessin preguntat fa uns mesos, hauria dit que era un impossible. Les 500 còpies que hem tret a la llum és gràcies a l’esforç de tres anys. El disc s’ha produït totalment al país i molta gent ens ha ajudat de manera altruista. 

–I què sent al saber que tocarà a l’Auditori?
–Feia molt de temps que perseguíem poder fer un concert en majúscules i les institucions andorranes han comptat amb nosaltres. No serà un recital qualsevol: a més dels tres components originals de la banda, serem vuit músics sobre l’escenari amb més d’una desena d’instruments. Serà un concert únic i diferent. 

–Es dedica totalment a la música?
–No. De fet, sóc repartidor a Canillo. Però seguim endavant perquè dedicar-nos només a la música sigui una realitat propera en el temps. Sap que no podem penjar les cançons de Mi plano privado a Spotify per què no tenim discogràfica?

–Com és?
–Som primerencs i aprenem les coses tal com ens venen. En voler penjar el disc a les xarxes socials hem descobert l’entrellat que hi ha. Ens agradaria fer una crida a què algun segell confiés en nosaltres. Mentrestant, el nostre disc està disponible a YouTube i potenciem molt Facebook. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT