PUBLICITAT

Menairona Recull les cartes dels infants a l'Oficina de Correus Màgica

«És fantàstic poder fer feliços els infants»

Per Meritxell Prat

La menairona a l'Oficina de Correus Màgica.
La menairona a l'Oficina de Correus Màgica.

Cada any, quan s’acosta Nadal, els menairons deixen els boscos i es traslladen fins al centre d’Andorra la Vella per donar un cop de mà als Reis i al Pare Noel. Així fan el que més els agrada: treballar.
 
–Diuen que vostès són molt treballadors. És així?
–Sí, els menairons som molt treballadors, no parem, sempre parlem, sempre treballant. I el que fem per Nadal és que ajudem al Pare Noel, als Reis o l’Olentzero a recollir les cartes dels nens per fer-les-hi arribar.

–No s’avorreixen mai?
–No! Sempre hem de fer coses, no parem, sempre parlem, sempre treballem!

Quina feina fan a l’Oficina de Correus?
–A l’Oficina de Correus ens fan arribar les cartes de Nadal. Nosaltres les certifiquem i les enviem directament al Pare Noel o als Reis. Aleshores els posem un segell amb un certificat que donem als infants. El que té de bonic el segell és que és màgic i és invisible. Només es pot veure a la màquina de la llum que tenim a l’Oficina.

–I aquest segell és la garantia que la carta arribarà segur allà on els infants volen?
–Exactament. Amb el segell ens assegurem que tots els nens puguin tenir els seus regals.

–Els han portat moltes cartes?
–Fins ara, a causa del pont, ens han portat moltes cartes perquè han vingut molts nens i nens de fora del país. De Madrid, de Sevilla, de Barcelona, valencians... i esperem que tots aquests dies que estarem aquí ens arribin moltes cartes més.

–No tenen problemes amb l’idioma?
–No tenim cap problema. Els menairons tenim la facultat d’entendre totes les llengües i tots els éssers màgics que arriben per Nadal.

–Què demanen a les cartes?
–Sobretot els jocs actuals, els que estan més de moda, alguns demanen llibres, però sobretot nines, jocs de taula i també coses de robòtica.


–Desitjos immaterials en tenen?
–Aquest any encara no ens n’ha arribat cap, però l’any passat, per exemple, sí que va venir algun infant o algun adult, amb desitjos com felicitat per a la família o salut per a la gent que estimes. Fins i tot hi ha infants que ens fan dibuixos per regalar-nos-els.

–I què sentiu quan us fan un regal com aquests dibuixos?
–Súper agraïts, és molt maco, la tendresa d’un nen no té comparació. Treballar amb nens, és un gust, veiem que ens estimen i és fantàstic poder-los fer feliços.

–Si els menairons fessin una carta als Reis, què demanarien?
–Demanaríem que es cuidessin més els boscos i que es tingui cura de la natura, perquè quan s’acaba el Nadal ens fem petits i tornem al bosc i a vegades ens trobem que hi ha gent que no ho respecta massa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT