PUBLICITAT

Juanma Miranda Jugador del Vallbanc FC Santa Coloma

«Treballes tot l’any per anar a Europa»

Per Miquel López-Egea

Juanma Miranda
Juanma Miranda

Juanma Miranda (Badalona, 1994) és jugador del Vallbanc FC Santa Coloma. Confia a poder acabar la Lliga Multisegur Assegurances i anar a Europa.

–Com ha portat tot el confinament?
–Estàvem plantejant un duel directe contra l’Inter d’Escaldes, la gent estava motivada i veníem amb una dinàmica positiva. Ara treballem des de casa i el preparador físic ens passa un planning cada tres o quatre dies. Ara ho porto millor perquè es pot sortir a córrer.

–Però no poden tocar pilota.
–Sí, i és el més important. Has d’entrenar fort i fer bicicleta per no perdre el càrdio. Estic avorrit, la veritat, però espero que la federació i el Govern trobin una solució.

–Creuen que serà aviat?
–Som optimistes, veient com evoluciona i que hi ha esportistes entrenant, creiem que depèn del que es digui, el dia 1 de juny, sigui grupal o individual, es pot tornar al camp. Som un país privilegiat que tothom ha passat el test del coronavirus. És una seguretat que no tenen altres països.

–Tothom ha passat els tests?
–Sí. Des del club ens han obligat, per seguretat. Agafarem les pautes que ens diguin per no contagiar-nos, com venir canviats de casa i no utilitzar els vestidors. No ens podrem dutxar però tenim ganes de tornar. Volem acabar la lliga al camp per veure a on quedem per anar a Europa.

–Poden encara guanyar?
–Si, amb cinc punts d’avantatge. L’aturada ens ha perjudicat a tots. Podem acabar líders tranquil·lament.

–Per què el Vallbanc?
–Vaig acabar la meva temporada a Sant Andreu i vaig rebre dues ofertes d’Andorra, una del Sant Julià i l’altre del Vallbanc, la trajectòria va fer decidir-me. El meu repte era competir a Europa, que és la màxima il·lusió. És una experiència brutal i no vaig trigar gaire a decidir-me.

–Anar a Europa és important.
–Sí, i tant. El més important. Treballes tot l’any per això. Amb unes condicions especials però Europa amaga fets com no tenir vestidor propi i el camp. A Europa és on competeixes de veritat amb rivals molt alts.

–Però es podrà?
–Tenim equip per competir. L’any passat ja vam mostrar que podíem fer-ho, encara que a la fase preliminar vam tenir mala sort.

–Per què es dedica al futbol?
–El practico des de petit, sempre he tingut la il·lusió de poder viure o sobreviure perquè no cobrem milions d’euros. Andorra paga bé i té condicions bones.

–Què milloraria de la lliga andorrana?
–Ha de millorar les instal·lacions, com tenir un vestidor propi o entrenar als matins. Li falta una mica de professionalitat estructuralment parlant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT