PUBLICITAT

Ricard Fernández Jugador de l'FC Andorra

«M’agradaria triomfar amb l’FC Andorra»

Per Miquel López-Egea

Ricard 'Cucu' Fernández
Ricard 'Cucu' Fernández

Ricard Cucu Fernández (Andorra la Vella, 1999) és jugador de l’FC Andorra i internacional. Aquesta temporada va marxar al CF Igualada en qualitat de cedit per tenir més minuts, fins que va esclatar la pandèmia.

–Com està després de tot el que ha passat?
–Esperant que es desconfini tot. He passat tot el confinament a Andorra.

–Com s’ho ha fet per poder entrenar?
–Ens han passat rutines des de l’Igualada, he fet muntanya i carretera, també a casa com podia. Ha estat una sort poder estar aquí perquè Igualada va ser la zona zero, però per sort vaig poder arribar a Andorra un dia abans  que esclatés tot.

–Igualada va estar doblement confinada. Haver pogut escapar, va ser una sort, suposo que en part, està content.
–Sí. Va ser una sort perquè em veia tancat a casa sense poder sortir i aquí a Andorra he tingut més marge. He estat preocupat pels companys, era una situació nova per a tothom però ho hem portat bé, hem estat en comunicació.

–Com veu el futur?
–De moment, començarem la pretemporada amb l’FC Andorra i a mesura que vagin avançant els mesos, el míster decidirà si compta amb mi. Si no, buscarem una altra cosa. Entrenaré amb el primer equip.

–El segon equip va aconseguir l’ascens a Tercera Catalana tal com s’havia previst.
–Era l’objectiu i s’ha aconseguit. L’any vinent esperem que pugi a Segona Catalana.

–Una part de l’ascens és gràcies a vostè. Quan va jugar, va resoldre els partits.
–He intentat ajudar el màxim que he pogut però també és mèrit dels companys, un no juga sol. Sabíem de la dificultat de la categoria, s’ha fet el que s’ha pogut.

–També ha compartit temps amb el primer equip.
–Poder entrenar i viatjar amb ell, et fa guanyar experiència amb tu mateix. Amb l’Andorra vam començar bé, encara que en les darreres setmanes, vam baixar el nivell. Una novena posició per a un equip de Segona B, que estava pensat per a Tercera, és una bona temporada.

–Quina valoració en fa de l’estada amb l’Igualada?
–Vam estar lluitant per no descendir a Primera Catalana. Vaig intentar lluitar el màxim possible i al darrer partit vam acabar amb victòria, però ara venia un Tourmalet amb els equips de la part alta. Crec que ens haguéssim salvat. Van ser uns mesos intensos que em van agradar molt. Sortir d’Andorra a buscar minuts et fa veure les coses d’una altra manera.

–Com veu el futur?
–De moment, veig la pretemporada. Si compten amb mi, em quedaré. Si no buscaré solucions. Tornar a l’Igualada no em suposaria un problema. M’agradaria triomfar amb l’Andorra, la gent del país. Seria bonic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT