PUBLICITAT

Laurent Fix Professor de cuina al Restaurant d’application del Lycée Comte de Foix

«El nostre plat principal serà el jarret de vedella d’Andorra»

Per Laia Bautista

El professor de cuina del Restaurant d'application del Lycée Comte de Foix, Laurent Fix.
El professor de cuina del Restaurant d'application del Lycée Comte de Foix, Laurent Fix.

El professor de cuina del Restaurant d’applicaction del Lycée Comte de Foix, Laurent Fix, participarà, juntament amb els alumnes de première, seconde i terminale, a la 29a Mostra Gastronòmica d’Andorra que tindrà lloc aquest diumenge a l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO).
 
–És el primer any que participen?
–No és la primera vegada que el restaurant d’application del Lycée Comte de Foix participa en la Mostra Gastronòmica. En aquest sentit, podríem dir que ja som veterans, perquè hi som presents des de la primera mostra que es va fer fa 29 anys, exceptuant la de l’any passat que no va poder celebrar-se per culpa de la pandèmia.

–Quina serà la seva funció a la mostra?
–A la mostra ens ocuparem del servei a taula, és a dir, del tracte i de l’atenció al client amb els alumnes del restaurant del Lycée; i també hi haurà un estand, alguns dels estudiants s’encarregaran d’emplatar el menjar dels dos plats que hem preparat per a la mostra d’enguany.

–Quants alumnes participen?
–Enguany, una trentena d’alumnes de première, seconde i terminale del restaurant d’application del Lycée comte de Foix, més concretament, una dotzena en cada curs, participa en la mostra gastronòmica. Malauradament, una part dels estudiants de terminale no podran ser-hi, perquè aquest mes estan fent estades en restaurants de França.

–I de professors?
–A la mostra també hi serem els quatre professors del restaurant: els encarregats de la sala, Florence Fouilleul i Pierre-Julien Ketzinger, i els de cuina, Jonathan Ily i jo mateix.

–Quin serà el plat principal?
–Nosaltres treballem amb Ramaders d’Andorra i, per aquest motiu, el nostre plat principal serà el jarret de vedella del país, que, a més, pertany al grup d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

–A banda d’això, què més oferiran a l’estand?
–El plat principal serà el jarret de vedella d’Andorra confitat amb jaspiat d’espinacs i ceps, i l’altre plat serà una crema de patates Kennebec amb cama-secs i croquetes de formatge.

–A quina hora comença el servei?
–El servei començarà a les 13.30 hores i acabarà entre les 15.00 hores i les 15.30 hores, tot i que anirem més d’hora per a preparar l’estand.

–Tenen intenció de participar en la mostra de l’any que ve?
–Primer de tot vull dir que estem molt contents per poder participar en la Mostra Gastronòmica d’Andorra com cada any. A més, li anticipo que per la mostra de l’any que ve, que serà la número 30, prepararem uns plats amb molta més sensibilitat i afecte amb motiu dels 30 anys tant de la mostra com de la nostra participació en el cicle. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT