PUBLICITAT

Pau Bosch Jugador de l’Inter Club d’Escaldes

«L’Inter d’Escaldes no sols fitxa jugadors, sinó també persones»

Per David Sansaloni

Pau Bosch durant un partit amb l'Inter d'Escaldes.
Pau Bosch durant un partit amb l'Inter d'Escaldes.

Pau Bosch és jugador de l’Inter Club d’Escaldes a la Primera Divisió del futbol andorrà. Nascut a Fondarella (Lleida, Espanya), va arribar al club escaldenc en la temporada 2020-2021 sent, des d’aquell moment, un dels homes fixos sobre la gespa. Ara, indiscutible per a Fede Bessone, Bosch busca continuar gaudint del futbol al Principat.


 
–Com va començar amb el futbol?
–Sempre hem sigut una família de futbol. El meu padrí va ser jugador també, a les categories inferiors del Saragossa, al meu pare sempre li ha agradat aquest esport i el meu germà també ha jugat.

 

–Compta amb molta experiència a la Segona B espanyola, però també va tenir el seu moment a Hong Kong, no?
–Si, al Kitchee. Vaig marxar de Lleida i vaig provar sort a l’estranger. Van ser sis mesos on vaig aprendre moltíssim i personalment recomano a qui tingui l’oportunitat que ho faci, perquè aprens molt, tant en l’àmbit professional com en el personal.

 

 

–Com arriba a l’Inter?
–Des de l’Atlètic Lleida. Estava allà per compaginar millor els estudis d’oposicions per a Mosso d'Esquadra, però la pandèmia va sembrar una mica d’incertesa en els clubs més humils. Aleshores, em va arribar una oferta de l’Inter i des d’aquell moment que han complit amb tot l’establert i estic molt content.

 

–Està a gust al país?
–Absolutament. De fet, jo hauria d’haver tornat al Lleida, ja que era una cessió, però em vaig adaptar molt bé a Andorra i vaig decidir quedar-me i renovar amb l’Inter. Si torno a Catalunya és perquè he aprovat les oposicions i serà el moment de dir adeu al futbol.

 

 

–Quan li queda a Pau Bosch en aquest món?
–Tinc 33 anys, així que penso que no molt (riu). Al cap i a la fi, m’encanta poder viure del que m’agrada, però tots sabem que el futbol no dura per sempre, i hem de buscar alternatives.

 

–Si li sorgís l’oportunitat, seguiria laboralment lligat al futbol?
–M’ho han preguntat molt, però sempre dic que en aquest moment no em veig d’entrenador o qualsevol altra sortida que pugui tenir aquest món. A més, els contractes, normalment, solen ser de curta durada, i pensant en la meva família vull proporcionar-los una mica més d’estabilitat.

 

 

–Segueixen sent l’equip a batre.
–Estem fent bones temporades, i aquesta, de moment, va molt bé. Cada any la lliga compta amb un nivell més elevat, però continuarem lluitant per seguir a dalt.

 

–Què té l’Inter com a equip que el diferenciï de la resta?
–No estic als altres vestidors, però sí que puc dir que quan un equip està unit dins i fora del camp, els resultats són molt millors. L’Inter d’Escaldes no sols fitxa jugadors, sinó també persones, i aquest crec que és un factor diferencial que a més puc assegurar que és cert perquè estic vivint-ho. 

 

De tots els moments, poder jugar amb el seu germà és el que recorda amb més estima.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT