PUBLICITAT

Sergi Alís Ex vicepresident de l’executiva de Liberals

«Estic entristit pel no de Liberals i altres formacions a la unitat de radioteràpia»

Per Alba Cladellas

Sergi Alís és ex vicepresident de l’executiva de Liberals d’Andorra. Va deixar el partit el passat 29 de març però, tot i així, continuarà fent política com a independent.

– Per què s’ha donat de baixa de Liberals i què l’ha portat fins aquí?
–El dilluns dia 20 de març, a l’inici de la campanya electoral, vaig dimitir com a vicepresident segon de l’executiva de Liberals, primerament, per com s’havia dut a terme la política de pactes, personalment no era partidari de pactar abans de les eleccions, sempre he defensat que Liberals anés sol i veure en quin punt quedava el partit en volum de vots. Segon, per la manera de fer d’alguns del partit en la confecció del programa electoral, no es va comptar gaire, ni amb l’executiva ni amb la militància que també hi tenen molt a dir. A més, m’atreveixo a dir que tampoc es va tenir en compte l’opinió d’algun candidat. Se’ns va presentar un programa abans de ser validat, però que inicialment no es volia ni debatre en el si de l’executiva. Alguns membres d’aquesta van forçar a que fos debatut per poder donar el nostre punt de vista.
Pel que fa a la llista electoral no es va tenir prou en compte la comissió escollida per l’executiva per a la seva confecció, canviant noms i posicions sense informar-ne i la meva voluntat així com la d’altres era que fossin persones que poguessin sumar i no restar pel motiu que sigui. Aquí vaig notar per part d’alguns integrants del partit molts personalismes i afany de cadires. Arran de tot això, algun personatge afiliat a Liberals i pròxim a candidats, es va permetre el luxe de fer desqualificacions personals envers la meva persona i envers altres persones que no són del partit, provocant malestar en el si de les seves famílies. A partir d’aquí i trobant que és un fet inacceptable que s’ataqui a les persones de manera gratuïta i sobretot faltant a la veritat, el dia 29 de març vaig decidir donar-me de baixa com a militant del partit liberal, ja que algunes desqualificacions es van fer davant de dirigents i candidats del partit i no van fer res per aturar-ho.

– Per quin motiu està demanant el vot per PS?
–He demanat públicament i en el meu nom, mai en qualitat del comitè liberal d’Encamp, i sempre després de dimitir com a membre de l’executiva del partit,  el vot per a la coalició de PS+Agrupament Encampadà per anar en contra del partit polític UP-DA d’Encamp, no dels membres que el componen. No tinc res a dir en contra, però no comparteixo les seves maneres de fer i tot el que han dut a terme  aquests 12 anys de DA als diferents Governs i d’altra banda, perquè en el seu moment no van desmentir el motiu pel qual no es va pactar amb liberals a Encamp. En la famosa trobada del «Pacte del Viena» amb dirigents dels dos partits, se li va dir per part de DA directament a la persona culpable del no pacte, que jo era allà present i us asseguro que no era jo.

– Què farà a partir d’ara? Té previst seguir en política?
–A partir d’ara soc independent i de ben segur que continuaré fent política amb qui decideixi per tal d’aportar el meu granet de sorra en polítiques pel país, però sobretot per Encamp i el Pas de la Casa.

–Tot i que ja està fora, què li sembla que Liberals hagi dit que no cal una unitat de radioteràpia al país?
–El fet que Liberals o qualsevol altra formació política es posicioni en contra d’una unitat de radioteràpia al país m’entristeix molt. Tinc familiars, amics i coneguts que estan passant i/o han passat per aquesta maleïda malaltia i he viscut de primera mà el mal tràngol que els ha suposat haver de fer viatges a l’estranger per fer la radioteràpia, el cansament físic i psicològic d’aquestes persones és molt gran. Considero i estic a favor que es tingui una unitat de radioteràpia al Principat per a tots els nostres malalts. Personalment, penso que l’estat pot assumir aquest cost tranquil·lament, sigui el que sigui, crec que si treuen algun assessor innecessari o alguna obra faraònica no necessària es podria assumir perfectament. Seria una manera de contribuir al benestar i la comoditat que es mereixen els malalts de càncer i les seves famílies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT