PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Índex de Preus del Consum del juliol s’eleva al 4,4%

El grup que ha fet mantenir la inflació és el transport i els béns i serveis

Per El Periòdic

Aliments.
Aliments. | Arxiu ANA

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes de juliol s’ha fixat en el 4,4%. Així ho mostren les dades publicades ahir pel Departament d’Estadística, on també es desprèn que els principals grups que han fet mantenir la inflació són el transport, amb un augment d’un punt i set dècimes, i el grup de béns i serveis diversos, que ha presentat un creixement de sis dècimes.

Per contra, els grups que han fet disminuir aquesta inflació han estat el de vestit i calçat, amb una baixada de tres punts i una dècima; el d’esbarjo, espectacles i cultura, amb un decreixement d’un punt i set dècimes, i el d’aliments i begudes no alcohòliques, amb un descens de sis dècimes.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la variació de l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, durant el juliol la variació anual s’ha situat en el 6,2%, un punt i vuit dècimes per sobre de l’IPC registrat.

Quant a la resta de grups especials, cal destacar el creixement de la variació anual de l’índex de preus dels productes petroliers, que passa del 24,2% negatiu al juny al 22,5% negatiu al juliol. També destaca la disminució de la inflació anual dels aliments sense productes frescos, que passa del 15,1% al 14,2%.

En comparació amb els països de l’entorn, l’IPC d’Espanya durant el juliol s’ha situat en el 2,3%, el que representa un augment de quatre dècimes respecte de la variació registrada al passat mes de juny. Per la seva banda, l’IPC de França al mes de juliol s’ha fixat en el 4,3%, dues dècimes per sota de la variació registrada durant el mes anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT