PUBLICITAT

Montilla celebra "l'encaix" de l'Aran en les noves vegueries

  • El president de la Generalitat de Catalunya reconeix la singularitat del territori
  • Boya agraeix al polític socialista que la seva intervenció hagi estat "clau"
EL PERIÒDIC
VIELLA

Periodic
Montilla balla durant la festa de l'Aran. Foto: ACN / LAURA CORTÉS

El president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar ahir, durant la festa de l'Aran, que les administracions araneses continuaran decidint el futur del seu territori en la nova organització en vegueries.

Així, Montilla va reconèixer la singularitat de l'Aran en aspectes com ara el finançament o la llengua, i ha recordat que s'està avançant en la nova Llei de règim especial de l'Aran per tal de trobar un "encaix" positiu que respecti la independència administrativa d'aquest territori. El Síndic de l'Aran, Francesc Boya, va agrair a Montilla que la seva intervenció hagi estat "clau" per reconèixer a l'Aran el dret de "caminar" al costat de Catalunya sense que quedin diluïdes les administracions del poble aranès, segons informa l'ACN.

En la primera vegada que un president de la Generalitat assistia a la festa de l'Aran, Montilla va declarar que l'Aran és un territori "singular i únic" a Catalunya, admirat pel seu patrimoni i la seva cultura i que a poc a poc s'ha guanyat el respecte institucional. És per això que des de la Generalitat es vol apostar per "un futur on l'Aran pugui continuar creixent". De la seva banda, Boya va destacar que "gràcies a la política del diàleg ha estat possible que l'Aran trobi el seu lloc a Catalunya". Boya va reconèixer haver-se "preocupat" quan es va parlar de la inclusió de l'Aran en la vegueria del Pirineu i va voler agrair especialment a Montilla que la seva intervenció hagi estat "definitiva" perquè s'hagi reconegut a l'Aran el dret de continuar caminant al costat de Catalunya i dels Pirineus, però sense diluir les administracions del poble aranès.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT