PUBLICITAT

El Parlament català dóna llum verda a la sanitat dels fronterers

  • Geli destaca que el col.lectiu tindrà els mateixos drets que la resta de ciutadans
  • Batalla recorda que la millora beneficia 3.000 habitants dels 13.000 que té la Seu
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El plenari del Parlament de Catalunya durant la sessió d'ahir. Foto: FERRAN NADEU.

No per més esperada va ser menys celebrada. El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat la Llei d'accés a l'assistència sanitària que, per primer cop, estendrà la cobertura sanitària pública als treballadors fronterers que cada dia es desplacen de l'Alt Urgell i la Cerdanya a Andorra. Aquest pas, molt significatiu en les reivindicacions del col.lectiu, va rebre els elogis conjunts tant del Govern de la Generalitat com de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

La consellera de Salut, Marina Geli, va destacar en declaracions EL PERIÒDIC que la llei posarà els treballadors fronterers al mateix nivell que la resta de ciutadans catalans. Geli va destacar que la nova llei no vincula la cobertura sanitària a la cotització, "sinó a la residència" i és per això que "els fronterers tindran els mateixos drets que la resta perquè paguen els seus impostos a Catalunya". A partir de l'1 d'octubre vinent, els treballadors transfronterers només hauran de recollir la seva targeta sanitària als centres d'atenció primària per poder accedir a la cobertura universal. Geli va informar ahir que els centres rebran les instruccions precises perquè no hi hagi traves burocràtiques. "Ho farem fàcil", va assegurar.

L'alcalde de la Seu i diputat al Parlament català, Albert Batalla, va destacar l'avenç que suposa la mesura. Batalla va insistir en el fet que 3.000 treballadors es beneficiaran de la mesura, una xifra molt destacada "en una ciutat de 13.000 habitants com és la Seu". L'alcalde va recordar els dos anys de reivindicacions i treball des del consistori per tirar endavant la mesura. La propera fita serà aconseguir la prestació d'atur.

També des de l'oposició municipal de PSC-Progrés es van felicitar per l'aprovació de la llei. En un comunicat de premsa fet públic ahir a la tarda el líder dels socialistes alturgellencs, Òscar Ordeig, destacava el paper de Geli en el procés: "Quan CiU governava, la Generalitat no va abordar mai aquesta qüestió". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT