PUBLICITAT

Repartits 114.000 euros de subvencions entre més entitats

  • La SAC i el CCC, principals damnificats del nou canvi del sistema d'adjudicació
  • El Concurs Internacional de Piano rep la dotació més quantiosa
N. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Unes jornades especialitzades de la SAC, a Prada Casadet. Foto: TONY LARA

El Govern va adjudicar un total de 113.999,98 euros en concepte de subvencions a més de 30 entitats culturals diferents. El resultat final: una baixada en la dotació individual de cada beneficiari. Els principals damnificats d'aquesta retallada són les 25 sol.lícituds que --com s'informava ahir-- van ser desestimades. A més, la modificació dels requisits i el procés d'adjudicació va acabar significant un canvi en la dotació i el nombre de beneficiaris. Així, el Centre de Cultura Catalana va ser un dels grans perjudicats pel nou repartiment, ja que si l'any passat podien disposar de 14.700 euros per projectes com el Carles Sabater, les presentacions de llibres, les conferències, els Voluntaris per la Llengua (amb Política Lingüística), la mostra de Cinema Català i altres activitats relacionades amb el setè art i les noves tecnologies, durant aquest any hauran d'administrar 8.640,20 euros, dirigits únicament al premi musical i l'activitat literària. També la Societat Andorrana de Ciències va veure retallada l'aportació del Ministeri de Cultura, que aquest any suma 7.354,22 euros. Al grup de perjudicats s'hi va afegir l'Associació d'Amics de Mozart, per exemple, que van rebre 1.405,32 euros. També, l'Aliança Andorrano-Francesa, que va percebre 1.500 euros menys, mentre que la reducció de la companyia Grata és de 3.000 euros. Africand i el Centre Aragonès van veure disminuïda el 50% l'aportació que rebien. A més, el Cercle d'Arts i Lletres, l'Editorial Límits i l'entitat Premsa Andorrana S. A. s'afegeixen al grup d'entitats que van percebre menys diners en subvencions.

EN POSITIU
El Concurs Internacional de Piano, gràcies el canvi en els criteris de repartiment de les ajudes, en va ser el gran beneficiat, ja que va triplicar la seva dotació, assol.lint els 12.012,44 euros euros. L'Asma va veure com la bossa de recursos destinada al Testarrock rebia 6.396,71 euros, pràcticament el doble que l'anterior edició. El col.lectiu Portella, per la seva part, també es va adjudicar un bon tros del pastís, ja que va veure incrementat el seu patrimoni en 10.080,37 euros gràcies a l'aportació del Ministeri de Cultura. Per part seva, la Federació Andorrana de Fotografia, l'Orfeó Andorrà i el Cineclub les Valls van rebre, aproximadament, la mateixa ajuda que l'any passat, de la mateixa manera que els impulsors de l'Innova Música, Jordi Porta i Albert Ginestà. Els nouvinguts en el repartiment de dotació econòmica s'enduen, en la majoria de casos, un bon pessic. L'ajuda econòmica destinada al projecte de documental de Marc Mosoll --7.573.11 euros-- és la més quantiosa, seguida del disc amb regust d'investigació de Jordi Barceló, que percebrà 5.580,20 euros. També van rebre la seva part David Micó (4.500,16 euros), Héctor Mas (4.298,56), la companyia An-danda-ra (4.377,76 euros), Antoni Mestre (3.600,13), Jordi Pérez (2.388,09), Líquid Dansa (2906,42), Frank Prieto (448,82) i, finalment, els 406,81 euros destinats a Ferran Costa.

Aquest any, Cultura va estrenar un nou sistema per repartir el total de subvencions, que establia quatre modalitats diferents, amb una comissió tècnica encarregada de puntuar les sol.licituts. La quantitat concedida va estar determinada per la puntuació final del projecte i de la dotació econòmica sol.licitada. Els 25 projectes que no van passar el tall van ser descarts perquè no assolien una qualificació mínima de 7 punts, o bé no acreditaven la viabilitat econòmica. "La capacitat per buscar altres recursos fins ara no s'havia tingut en compte", va comentar el cap de Cultura, Joan Sans, abans d'afegir: "Estem contents de com ha funcionat tot. Ja havíem previst que hauríem d'ajudar a acabar de recopil.lar la informació". Malgrat els canvis, la major part de les entitats van reconèixer que ja esperaven la retallada en l'ajuda econòmica, com també les modificacions pel que fa als beneficiaris dels ajuts. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT