PUBLICITAT

CR pren nota de les demandes dels contractistes d'obra

  • Adverteixen que si no es prenen mesures urgents hi ha en risc 1.500 llocs de treball
  • El grup reformista constata punts comuns amb el seu decàleg anticrisi
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president d'Acoda, Jordi Pascuet, que ahir es va reunir amb els reformistes. Foto: TONY LARA

El president del Grup Parlamentari Reformista, Joan Gabriel, i la comissió d'ordenament territorial de CR es van reunir ahir amb els representants de l'Associació de Contractistes d'Obra d'Andorra (Acoda) per recollir les demandes d'un sector que és entre els més castigats per la recessió econòmica. Els contractistes van advertir al principal partit de l'oposició que, en cas que no s'adoptin mesures urgents, es posaran en risc entre 1.000 i 1.500 llocs de treball. Algunes mesures demandades coincideixen amb alguns dels punts del decàleg d'accions anticrisi que dilluns d'aquesta setmana van presentar els reformistes.

Segons el comunicat fet públic ahir per CR, la reunió mantinguda al matí va servir per constatar les dificultats que travessa el sector, una situació que Acoda va qualificar de "dramàtica" durant la trobada. "S'ha comentat la necessitat de prendre mesures urgents ja que, si no, es poden veure afectades entre 1.000 i 1.500 persones", van afirmar els reformistes al comunicat.

Els membres de CR es van mostrar disposats a estudiar les mesures proposades per Acoda que, segons els contractistes, haurien de servir per pal.liar la situació de crisi o, com a mínim, mantenir el nivell d'activitat del sector de la construcció. Una de les mesures que els representants d'Acoda van posar damunt de la taula és la de promocionar i facilitar la rehabilitació interior i exterior d'edificis, ja que la construcció d'obra nova està molt aturada. En una línia diferent, a la reunió d'ahir també es va parlar de "buscar fórmules de finançament específiques quant al pagament de taxes, tributs i impostos".

Altres mesures demanades pels contractistes coincideixen amb alguns punts del catàleg de deu mesures anticrisi que el Grup Reformista va donar a conèixer dilluns passat. Aquest és el cas, per exemple, de flexibilitzar els requisits per concedir les residències passives --uns requisits que es podrien vincular a la compra d'un immoble, com succeeix en altres països. A la reunió també es va tractar --i en aquest punt hi ha una altra coincidència entre les demandes d'Acoda i el decàleg de CR-- de modificar els imports de les compres immobiliàries dels estrangers no residents. Fins fa un any i mig, els estrangers no residents al Principat només podien adquirir un immoble, llindar que es va elevar fins a dos. Amb una visió més a mig termini, els representants d'Acoda van proposar als reformistes la modificació de la Llei del sòl.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT