PUBLICITAT

Noves activitats reforcen el caràcter turístic de la catedral

  • Durant l'estiu s'organitzen visites guiades a les torres del monument
  • Aquest mes els visitants poden veure al claustre l'exposició de l'Any Ermengol
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'interior de la catedral de la Seu d'Urgell. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Bisbat d'Urgell i la Par- ròquia de Sant Ot organitzen durant aquest estiu visites guiades a les torres de la catedral de la Seu d'Urgell, un dels elements més identificatius d'aquest monument romànic. L'entrada val només tres euros i la visita es pot fer dimarts, dimecres i dissabte, a la una del migdia i a les set de la tarda.

La nova activitat acostuma a durar una hora i el nombre màxim de persones per visita és de 20. Els nens han d'anar acompanyats sota la responsabilitat d'un adult. Des de la parròquia es detalla que la pujada no és recomanable per a persones que tinguin alguna limitació física o una edat molt avançada. Per fer la visita és necessari inscriure-s'hi amb antel.lació, o bé presentar-se a l'hora indicada a la taquilla de l'entrada del claustre-museu. Els residents a la capital alturgellenca paguen la meitat de l'entrada, i per tant els surt per només 1,5 euros.

Aquest nou impuls a l'aprofitament de la catedral com a gran atractiu turístic de la Seu se suma al fet que aquest mes els visitants també poden veure, al claustre, l'estrena de l'exposició itinerant Ermengaudus: el bisbe Ermengol. La mostra s'estructura en dotze plafons, vuit dels quals fan referència a la figura del bisbe Ermengol, els seus orígens familiars, la seva arribada al capdavant de la diòcesi d'Urgell, les seves iniciatives reformadores de la vida del clergat, la seva defensa dels drets i possessions de l'Església.

L'activitat no oblida la faceta de Sant Ermengol com a impulsor de les obres de vies de comunicació, la seva mort accidental al Pont de Bar i les primeres referències al seu culte com a sant i patró. Els quatre plafons restants estan dedicats al retaule de Sant Ermengol --representació teatral que cada estiu s'escenifica al claustre de la Catedral-- des dels seus orígens i la seva evolució, fins a com és actualment. El comissariat de l'exposició ha anat a càrrec dels historiadors urgellencs Carles Gascón i Lluís Obiols. El guió i els textos, a més dels mateixos Carles Gascón i Lluís Obiols, també hi han participat Jordi Pasques i mossèn Benigne Marqués. El disseny i la maquetació de la mostra han estat elaborats per Carme Fernández.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT