PUBLICITAT

El Govern insistirà a rebre el Tour de França el més aviat possible

  • Bartumeu, convidat a l'etapa de demà a Ax 3 Domaines, es reunirà amb el director Prudhomme
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El pilot del Tour de França, durant la sortida de la segona etapa de l'any passat, que va acollir el Principat. Foto: TONY LARA

El Tour de França és un aparador al món i l'actual Govern d'Andorra està disposat a fer l'esforç econòmic per rebre la cursa ciclista més important del planeta el més aviat possible. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es reunirà demà amb el director de la carrera francesa, Christian Prudhomme, en un contacte que es produirà gràcies al fet que el màxim representant del Govern andorrà ha estat convidat per l'organització del Tour a assistir a l'etapa que es disputa demà i que arriba a Ax 3 Domaines, prop de la frontera andorrana amb el Pas de la Casa.

Bartumeu ha estat convidat a aquesta etapa juntament amb el president del Consell General de l'Arieja, Augustin Bonrepeaux. El cap de Govern assistirà a Ax-les-Thermes al lliurement de premis i després serà present al sopar institucional que habitualment preveu el Tour per a les autoritats de la zona per on passa la cursa. En aquest sopar, el cap de Govern es reunirà amb Prudhomme i li exposarà "la voluntat del Govern d'acollir novament alguna de les etapes d'aquest esdeveniment esportiu que té una important repercussió arreu del món", segons es va informar ahir mitjançant un comunicat. El cap de Govern es desplaçarà al matí a Revel per seguir tota l'etapa, que començarà amb tota la caravana publicitària a les 10.15 del matí i acabarà a la tarda a Ax 3 Domaines.

L'etapa en què es produirà la reunió serà la 14a d'aquesta edició, amb sortida des de Revel i arribada a Ax 3 Domaines després de 184,5 km de recorregut, en què el pilot haurà de superar el Port de Pailhères just abans d'encarar Ax-les-Thermes i la pujada final. Cal destacar que la sol.licitud del Govern d'Andorra per acollir el Tour de França arriba just un any després que el Principat rebés l'etapa que va sortir de Barcelona fins a Arcalís el 10 de juliol del 2009. Així mateix, l'última vegada en què la Grande Boucle havia arribat a Andorra es remunta al 1997. El que busca l'actual Govern és evitar que passin uns altres 12 anys fins que la ronda francesa torni a passar pel Principat.

L'arribada de la cursa ciclista més important del món suposa, per a les zones que travessa, una forta despesa, que l'any passat va ser de 650.000 euros, dels quals 400.000 van anar directament als organitzadors de la cursa, mentre que els altres 250.000 es van utilitzar per a promoció interna i externa de l'esdeveniment. La ciutat de Barcelona, que va acollir la cursa francesa l'any passat, també, just un dia abans que arribés al Principat, va fer un pagament d'un milió d'euros, amb un retorn calculat en uns 30 milions d'euros en qüestió de publicitat, impacte turístic i audiències de televisió. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT