PUBLICITAT

El Govern licita un concurs per a la millora de la seguretat de l'Auditori

  • Les obres han d'aturar el deteriorament de part dels equipaments
  • Els tècnics procuraran que es compaginin amb la programació d'actes
N. S.
ORDINO

Periodic
El públic de l'Auditori gaudeix d'una actuació. Foto: TONY LARA

El Govern va comunicar, ahir, que havia acordat licitar un concurs nacional amb caràcter d'urgència per adjudicar la redacció i direcció d'obra del projecte de millora de les instal.lacions i els equipaments de l'Auditori Nacional d'Andorra. Seguint el mateix procediment que amb les obres de rehabilitació de l'hotel Rosaleda, el Ministeri de Cultura va decidir emprendre la via ràpida per poder començar, com més aviat millor, les intervencions a l'Auditori, que pretenen resoldre les anomalies de seguretat detectades i aturar el deteriorament de part dels equipaments.

Els treballs de reparació més urgents se centraran en la modificació del sistema de climatització i del circuit hidràulic. D'altra banda, s'hauran de solucionar algunes "anomalies" --segons el Govern-- detectades en la instal.lació de seguretat contra incendis de l'edifici i en l'electricitat. A més d'aquestes adequacions, caldrà que s'actuï urgentment en la reforma del lavabo dels minusvàlids --deteriorat amb el pas del temps-- i s'hauran d'instal.lar les dutxes als camerinos dels artistes, que actualment no existeixen i són "imprescindibles", en equipaments com el d'Ordino.

Tal com va informar la ministra de Cultura, Susanna Vela, el mes de maig passat, i tal com va recordar el Govern en el comunicat d'ahir, durant els 19 anys de funcionament de l'Auditori Nacional la inversió realitzada en matèria de seguretat de les instal.lacions ha estat la "mínima de manteniment que s'ajusta a la normativa, però no s'han previst millores". Les fitxes d'inspecció de les revisions periòdiques han posat en evidència que no s'han fet obres de millora de l'edifici a llarg termini, a banda de les mínimes que marca la normativa. La ministra havia advertit que la intervenció era inajornable, ja que l'estat actual de les instal.lacions compromet la seguretat dels espectadors. Vela va assegurar el mes de maig passat que l'equipament havia estat menyspreat sistemàticament els últims anys.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT