PUBLICITAT

Els llibreters creuen que les vendes augmentaran

  • Argumenten que la jornada és laborable i s'anuncia bon temps
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Anna Riberaygua, de la llibreria la Puça, a la parada de la plaça del Poble, l'any passat Foto: ANA

Els llibreters van explicar ahir que creuen que dilluns que ve, Diada de Sant Jordi, aconseguiran unes vendes millors que les de l'any passat, tot i que encara temen les conseqüències de la crisi que es continua notant. En genaral però, van opinar que «no pot ser pitjor», i que el fet que «la Diada caigui en dia laborable i s'esperi bon temps, ens pot afavorir, si més no, en afluència de públic a les parades». En quant als títols que presentaran ja sonen com a èxits de la jornada L'avi de cent anys que es va escapar per la finestra, de Jonas Jonasson, Les hores llunyanes de Kate Morton, i Els jocs de la fam, de Suzanne Collins.

Dilluns que ve tot Andorra celebrarà la Diada de Sant Jordi que aquest any a més de les fires habituals, també comptarà amb un seguit d'animacions a la plaça del Poble d'Andorra la Vella i altres activitats. La plaça coprínceps d'Escaldes-Engordany acollirà una quinzena de parades i la plaça del Poble de la capital assolirà el seu màxim de participació amb 33 parades.

Les expectatives dels llibreters són que la jornada sigui més participativa que la de l'any passat, ja que tal com va recordar ahir la propietària de la Puça, Anna Riberaygua, «va ser un desastre ja que a més del mal temps que va fer, també va coincidir amb la Setmana Santa i molta gent era fora d'Andorra». Tot i que aquest any Sant Jordi cau en un dilluns laborable i s'espera que faci bon temps, cosa que hauria d'afavorir l'afluència de gent a les places i les parades; els llibreters es mostren prudents i temen que la crisi pugui continuar afectant les vendes, «sobretot pel component psicològic de l'estalvi que frena a molts a l'hora de comprar».

Des de Pyrenées, Antoni Molina va argumentar que el més important «serà que el clima acompanyi», tot i que també va reconéixer que el fet que s'organitzin animacions com les que ha preparat el Comú d'Andorra la Vella a la plaça del Poble, també ajudaran. Els títols més demanats seran si les prediccions de Pamela Menéndez de la llibreria Idees són encertades, Les hores llunyanes de Kate Morton que «ja s'està venent molt i podria conservar el primer lloc durant la Diada». També està guanyant protagonisme la novel·la de fantasia Els jocs de la fam de Suzzanne Collins, que encara que va sortir fa temps «ara es comença a vendre més a causa de l'estrena de la pel·lícula». El responsable de la llibreria de Pyrenées va coincidir amb aquests títols però també en va afegir algun altre com ara el de l'Avi de 100 anys que es va llençar per la finestra de Jonas Jonasson o El diari d'hivern de Paul Auster.

A la llibreria la Puça esperen vendre els mateixos llibres, però Anna Riberaygua també confia en l'èxit de les novetats andorranes com les guies d'Editorial Andorra, El romànic d'Andorra, de Mireia Garcia, Nou llegendes, de Carli Bastida, i Nova descripció del Principat i Valls d'Andorra, d'Albert Villaró. També espera que es demani molt la publicació de Pere Moles sobre la història de la publicitat a Andorra i la darrera novel·la de Xavier Maymó, Servi de Semma. A Pyrenées i la llibreria Idees creuen que el llibre més venut serà Històries de la nostra història, d'Alfred Llahí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT