PUBLICITAT

De la Riva no falla en la cinquena ronda de l'Open i està a mig punt del líder

  • Raül Garcia perd i Joan Fernández fa taules per situar-se com a segon millor andorrà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Òscar de la Riva no podia fallar ahir si volia mantenir les opcions de lluitar per ser el campió de l'Open Internacional d'Andorra i va superar amb fitxes blanques en la cinquena ronda l'espanyol Francisco Javier Hernández, el cap de sèrie número 40. La jornada, a més, va ser del tot positiva per a ell, ja que dels tres colíders, Hicham Hamdouchi i Romain Edouard van fer taules i Kevin Spragget va perdre sorprenentment contra Lázaro Bruzon.

Ara la situació torna a apilar un enorme grup de jugadors separats per mig punt en la part alta i encapçalen la classificació quatre colíders: Hamdouchi, el vigent campió Edouard, Bruzon, Yaacob Zilberman i Jorge Cori, amb 4,5 punts. I amb quatre hi ha el grup de De la Riva, format per 15 escaquistes.

No tan bo va ser el dia d'ahir per a Raül Garcia, que estava en el grup de De la Riva amb tres punts però que amb peces negres va ser derrotat per Christophe Philippe i ja queda molt lluny de la zona capdavantera. Joan Fernández s'ha situat ara com a segon millor representant tricolor amb 3,5 punts --continua a un de De la Riva-- gràcies a la treballada victòria que va aconseguir, tot i ser el 73è favorit, davant de Manuel Vehi, el 28 cap de sèrie del torneig.

Els que no han pogut continuar amb l'alt ritme de joc en la cinquena jornada van ser Francesc Rechi i Erlantz Marin, que amb fitxes blanques no van poder vèncer Roland Albets i Llorenç Gelabert, respectivament, i continuen amb dos punts per tal de poder afrontar la sisena jornada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT