PUBLICITAT

El suro dels taps d'ampolla del xampany més antic del món s'extreien de Juclar

  • Un equip de submarinistes en troben 30 mostres en un vaixell naufragat el segle XVIII
  • Es tracta del xampany Veuve Clicquot, que podria haver estat embotellat entre el 1772 i el 1785
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El nom de Juclar figura al capdamunt dels taps de suro de les ampolles del xampany considerat més antic del món. Els experts creuen que d'aquest indret de Canillo provindria el suro amb què es van tapar les ampolles descobertes a principis de juliol per un equip de submarinistes mentre exploraven un vaixell de càrrega naufragat el segle XVIIII.

A mitjans del mes juliol passat, un equip de submarinistes va trobar en perfecte estat 30 ampolles de xampany que datarien de finals del segle XVIII. Amb tota probabilitat es tracta del xampany Veuve Clicquot i que podria haver estat embotellat entre el 1772 i el 1785, cosa que el catalogaria com a xampany més antic del món.

Les cròniques de la jornada que es va fer pública la troballa expliquen que les ampolles van ser trobades en molt bon estat, però sense etiqueta, i havien estat fabricades a mà. El suro amb què es van fabricar les ampolles provenia d'Andorra, o almenys això dedueixen els experts ja que al damunt del tap hi figura el nom de Juclar, els llacs situats a la parròquia de Canillo.

Les ampolles van ser trobades quan un equip de submarinistes estava explorant un vaixell enfonsat al mar Bàltic a mig camí entre les costes sueques i finlandeses. Els bussejadors el van tastar i van explicar que "tenia un sabor molt dolç, amb gust de roure i una olor molt forta a tabac"; i el van qualificar de "fantàstic", segons el bus suec Christian Ekstrom.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT