PUBLICITAT

Salut elabora protocols d'actuació per a la frontera francoandorrana

  • Les pautes serviran per a les emergències, en coordinació amb les autoritats veïnes
  • Un dels objectius és optimitzar al màxim els recursos tècnics i humans implicats
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Efectius desplaçats per un accident a la frontera. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Ministeri de Salut està treballant amb les autoritats del departament de l'Arieja i de la ciutat de Tolosa per establir nous protocols conjunts d'actuació a la frontera francoandor- rana en cas d'emergència o catàstrofe. Segons va explicar la ministra de Salut, Cristina Rodríguez, en declaracions a EL PERIÒDIC, la implicació de totes les administracions afectades és, de moment, molt positiva. Els nous protocols hauran de servir per coordinar al màxim els efectius que es desplacen si es produeix alguna situació d'urgència en algun punt de la frontera i, alhora, optimitzar els recursos humans.

La cooperació més específica en el tema de rescats de muntanya i atenció a les situacions d'emergència a la frontera és, per Rodríguez, una de les prioritats del ministeri que encapçala. És per aquest motiu que, fa uns mesos, es van iniciar les converses amb les autoritats veïnes, pel cantó de França, per elaborar nous protocols d'actuació en cas que es produeixi alguna d'aquestes eventualitats.

Rodríguez va puntualitzar que, quan es parla de frontera francoandorrana, "ens referim a una visió àmplia de la zona de frontera". De fet, les actuacions s'estan coordinant per abraçar tota la zona que va des del departament de l'Arieja fins al departament dels Pirineus Orientals.

La ministra de Salut, així mateix, va voler destacar el treball que han fet fins al moment els metges d'urgències de la zona dels Pirineus Orientals, l'Arieja i Andorra, precisament en relació amb el Protocol d'intervenció a la frontera francoandorrana. A partir de la coordinació entre les diverses autoritats implicades, aquest és el protocol que ara es farà extensiu als altres actors que intervenen en una situació d'emergència, com són els Bombers, la Policia i la Gendarmerie, principalment.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT