PUBLICITAT

Els al·lèrgics tenen un nou vademecum

  • El portal www.alergiesandorra.org vol ser una eina pràctica amb receptes fetes amb aliments aptes per al consum per part de persones que tenen alguna intolerància, així com adreces d'establiments on adquirir-los
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

L'Associació d'al·lèrgics i intolerants alimentaris (AAI) va presentar ahir el web www.alergiesandorra.org amb el que volen donar informació i orientació als més de 300 al·lèrgics que calculen que hi ha al país. El portal vol ser una eina pràctica amb receptes elaborades amb aliments aptes per al consum dels al·lèrgics i establiments on poden adquirir aquests productes. Tot i que el web se centra de moment en dolències relacionades amb l'alimentació, l'assessor tècnic de Benestar, Ramon Nicolau, va indicar que en els propers anys se'n poden incloure de noves, per exemple, relacionades amb temes mediambientals. Més de 300 persones pateixen d'algun tipus d'al·lèrgia o intolerància alimentària, segons els càlculs de l'AIA. D'aquestes al voltant de 150 són nens que s'han pogut detectar dins del sistema educatiu, va explicar la presidenta de l'entitat Teresa Font. Amb l'objectiu d'informar i ajudar els intolerants a cuidar la seva salut i perquè els ciutadans també puguin identificar les diferents dolències, l'AIA i el Ministeri de Salut i Benestar van presentar el web com a eina pràctica i de fàcil consulta. En aquests moments el portal inclou vuit al·lèrgies o intoleràncies, entre les quals la intolerància a la lactosa, l'al·lèrgia a l'ou, al peix o al marisc; als fruits secs i als cereals, entre altres. Això no vol dir que amb els anys se n'incloguin d'altres, com va explicar Nicolau, ja que es detecten noves problemàtiques i hi ha països que ja treballen amb dolències relacionades amb el medi ambient. Nicolau va explicar que no hi ha un augment de casos sinó que cada cop es disposa de més informació i això permet detectar el fenomen abans i de forma més senzilla. Amb tot, el web aporta informació sobre les al·lèrgies i els aliments que les poden causar però sobretot es vol distingir amb receptes i llocs on es poden adquirir els productes aptes per al consum d'aquestes persones. Segons el portal, en aquests moments hi ha set establiments comercials on es poden trobar aquests aliments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT