PUBLICITAT

Les obres de la nova seu del Consell s'enllestiran a l'octubre

  • El trasllat es farà en el període d'entre sessions de gener i febrer de l'any vinent
  • La inauguració de l'edifici està pendent, en bona mesura, de la votació del pressupost
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Els treballs de construcció de la nova seu del Consell General avancen al ritme previst i estaran enllestits a l'octubre. Això permetrà arribar al període d'entre sessions del gener i el febrer de l'any vinent amb l'edifici en condicions d'acollir el trasllat. La inauguració oficial, que podria tenir lloc el dia de la Constitució de l'any que ve, està pendent de l'esdevenir de la legislatura, que podria haver acabat abans d'aquella data.

El contracte dels treballs de construcció de la nova seu finalitza l'octubre vinent, i tot fa preveure que el lliurament de l'obra es produirà dins del termini assenyalat i que si hi ha algun petit retard no serà imputable a les empreses concessionàries, sinó a certa lentitud en la presa de decisions per part de la Sindicatura. Sigui com sigui, el bon ritme a què avancen els treballs farà possible que el Consell destini els dos mesos de període d'entre sessions --les mal anomenades vacances parlamentàries de gener i febrer-- per dur a terme el trasllat des dels tres edificis actuals fins a la nova seu. Cal tenir present que les diferents oficines i dependències que avui estan repartides entre la Casa de la Vall, la Casa del Benefici i la Sindicatura quedaran reunides sota un mateix sostre a partir de l'any vinent.

El que continua sent una incògnita és la inauguració de l'edifici. La idea inicial era que si les obres s'acabaven en el termini previst, la nova seu es podria inaugurar el 14 de març de l'any vinent, coincidint amb el 18è aniversari de la Constitució. Però tot això no es clarificarà fins a la votació del Projecte de llei del Pressupost 2011, la tardor vinent. Si els comptes del Govern no prosperen, és del tot probable que hi haurà eleccions generals durant el primer trimestre de l'any vinent i, per tant, el Consell General estaria dissolt el març. En canvi, si el Pressupost tira endavant, seria factible pensar en una inauguració per al dia de la Constitució.

A partir d'aquell moment també caldrà pensar en les autoritats convidades a la inauguració. Tot i que la Sindicatura encara no ha debatut el tema de manera formal, es pensa en presidents dels parlaments dels països veïns amb els quals el Consell té grups d'amistat.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT