PUBLICITAT

López expressa el 'mea culpa' per exercir poc d'oposició

  • La formació defensarà un IRPF amb un mínim exempt de 30.000 ?
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una setantena de persones van assistir al congrés extraordinari del Partit Socialdemòcrata, dissabte passat Foto: ANA / N.M.

El nou primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, va opinar, en el marc del congrés extraordinari del partit, que els darrers mesos no s'ha fet l'oposició necessària. Va indicar que la situació del partit ha perjudicat a l'exercici polític, però va assegurar que «ens mantenim molt fidels al nostre programa», i que basant-se en les ponències que es van debatre i aprovar en el congrés reprendran la feina d'oposició al Govern.

López va assegurar que per al PS el seu adversari polític continua sent el Govern de Demòcrates per Andorra, i va indicar que la relació amb els que han marxat del partit dependrà de la política que ells segueixin. Va defensar que «nosaltres ens mantenim fidels al nostre programa electoral», i que «si hi ha companys que entenen que cal una política descafeïnada és la seva opció, però nosaltres no ho pensem».

PONÈNCIES APROVADES / La setantena d'assistents al congrés extaordinari del Partit Socialdemòcrata van escoltar i aprovar, amb algunes transaccions, les onze ponències presentades per les comissions i membres del partit.

Una de les ponències més actuals, la referent a l'Impost sobre la renda de les persones físiques, va ser transaccionada i finalment es va baixar el mínim exempt que s'havia proposat en 40.000 euros fins els 30.000 euros que tributarien al 10%. En canvi, la proposta de fer tributar un 20% els salaris per sobre dels 115.000 euros sí que es va mantenir.

Un altre gran compromís que es va acordar en el congrés és el de triar el proper candidat a les eleccions generals del 2015 mitjançant un procés de primàries, i per això es va encomanar al comitè executiu l'elaboració d'un reglament de primàries obertes que haurà de ser aprovat pel comitè directiu.

Un altra de les ponències presentades va ser la del comitè local d'Ordino, sobre la necessitat de millorar les eines de comunicació amb els ciutadans i els militants del partit per a una bona «comunicació interna». En aquesta, Carolina Poussier va parlar de les múltiples iniciatives ciutadanes en favor de la defensa de drets, i també la percepció ciutadana del paper dels polítics, que va afirmar que cal modificar.

ALTRES / Cal destacar també la ponència referent a la inversió estrangera al Principat, sobre la que David Rios va destacar la necessitat de potenciar-la sense basar-se només en l'atractiu fiscal. En nom de la comissió de Lesbianes, Gays, Bisexuals i Transexuals, Joantan Fontan va presentar una ponència centrada en igualar els drets dels homosexuals als dels heterosexuals, tant pel que fa al matrimoni, com als drets d'adopció, etc. A més, també es va tractar la necessitat de disposar d'un sistema sanitari que contempli la disfòria de gènere.

A més es va demanar que durant aquest any s'organitzin debats per establir posicionaments sobre temes com ara la doble nacionalitat o la llei electoral.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT