PUBLICITAT

El PS vol fer un major control al Govern i «oposició rigorosa»

  • El grup ha de decidir avui qui serà el president parlamentari
REDACCIÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El nou comitè executiu del PS, presidit per Vicenç Alay, celebra la primera reunió, ahir Foto: ÀLEX LARA

Tot i quedar un grup parlamentari reduït, la tasca encomanada és la de fer una «oposició rigorosa», i això passa per un «control al Govern que no s'ha fet en el grau que s'hauria de fer», segons va comentar el primer secretari, Pere López. I des del partit es vol fer un balanç «dels mals resultats» del govern demòcrata. El grup encara ha de decidir qui, d'entre Rosa Gili, Mariona González i David Rios, ocuparà el càrrec de president i el de president suplent del grup parlamentari, una decisió que s'espera que es prengui avui. La decisió vindrà marcada per qui continuarà sent conseller a ple temps –fins ara ho eren Rios i Gonzàlez– i pel fet que el càrrec de secretari de la Sindicatura sigui compatible o no amb el de president.

En relació als que han abandonat la militància sense deixar l'escó, el partit no es posicionarà fins que es reuneixi el comitè directiu.

ELS REPTES / El nou comitè executiu del Partit Socialdemòcrata ha començat a treballar. Ahir va celebrar la seva primera reunió, que va servir per analitzar el desenvolupament del congrés celebrat dissabte passat i per engegar la maquinària. El primer secretari va aprofitar per reiterar que la «prioritat» del partit són «les 1.200 persones inscrites al Servei d'Ocupació» i tirar endavant el programa polític aprovat al congrés. En aquest sentit, López reconeix que «tenim reptes importants», i més si es valora que «ens autoimposem» haver realitzat el programa abans del congrés que es vol celebrar la tardor del 2014, però assenyala que per realitzar-los també es compta «amb un bon equip».

Una altra feina que es va autoencarregar el comitè executiu és la de recuperar antics militants del PS que han manifestat la seva voluntat de tornar a les files de l'organització. «No ens quedarem quiets», va afirmar López, assegurant que els que vinguin pel seu propi peu seran benvinguts, i que alhora es faran gestions prop d'aquells que podrien estar interessats en reintegrar-se al PS o entrar-hi per primera vegada per demostrar-los «l'interès» de la formació a treballar conjuntament. En aquest punt, el primer secretari no va voler donar dades d'altes i baixes de militància que s'han produït els darrers dies, posposant fins a la celebració del primer comitè directiu ordinari –per principis de maig– l'anunci d'aquesta informació, donat que és aquest òrgan qui valida aquests moviments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT