PUBLICITAT

Els supervisors donen el vistiplau a la venda de Banco Madrid a BPA

  • Fonts de l'entitat basca diuen que la venta ja ha passat el filtre dels reguladors
  • Segons el rotatiu, només resta la rúbrica del 'Memorandum of understanding'
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A la dreta, Jesús María Iturrioz, al costat de Xabier Iturbe, president de Kutxa. Foto: P. MONGE

La venda per part de Kutxa de Banco Madrid a l'entitat Banca Privada d'Andorra (BPA) cada dia està més a prop. Així, segons va informava ahir el rotatiu espanyol Cinco días, l'operació ja té el vistiplau de les entitats supervisores del sistema financer de tots dos països, pas fonamental perquè la venda acabi fructificant.

Així, el diari econòmic va avançar ahir que fonts de l'entitat guipuscoana han assegurat que la venda del Banco Madrid, anunciada el mes d'abril passat, ja ha passat el filtre dels reguladors d'Andorra i d'Espanya, així com de les altres autoritats competents en aquests casos. Cinco días indica que les mateixes fonts de l'entitat basca hi afegeixen que només falta firmar amb BPA el memorandum of understanding (conveni de supervisió financera) per iniciar el traspàs dels seus actius. A la vegada, segons Cinco días, la venda en qüestió ha estat el detonant de la sortida de Jesús María Iturrioz de l'òrbita executiva de l'entitat d'estalvis guipuscoana.

Així, el diari econòmic explica que Iturrioz havia estat comissionat per Xabier Iturbe, president de Kutxa, amb l'objectiu d'intentar reflotar el rumb de la seva filial de banca privada després del cessament de José Miguel López Frade, exdirector general de l'entitat madrilenya, fa més d'un any i mig. Igualment, Cinco días hi afegeix que la implicació d'Itur- rioz a Banco Madrid, per al qual va preparar un pla estratègic que finalment ha culminat en la venda a BPA, el va anar allunyant de mica en mica dels òrgans centrals de gestió de Kutxa. Fins aquest moment, Jesús María Iturrioz ocupava una de las direccions generals de la caixa guipuscoana. La renovació propiciada per Xabier Iturbe va comportar que se'l desplacés i que se'l nombrés com a conseller delegat de Banco Madrid.

Segons el diari, Iturrioz va ser un dels executius que va avalar la compra de la fitxa bancària de Banco Madrid a Deutsche Bank a l'any 2001, cuando la caixa de San Sebastià estava sota la presidència de Fernando Spagnolo. Tres anys després, ja amb Carlos Etxepare al capdavant de Kutxa (l'antecessor d'Iturbe), la caixa va impulsar l'activitat de Banco Madrid per mirar de trobar un negoci dins de l'àrea de banca privada.

IMPORTANT XARXA COMERCIAL Banco Madrid disposa d'una xarxa de fins a 17 oficines bancàries, així com 26 agents comercials. La sortida de Kutxa d'Iturrioz és la segona d'un històric en la gestió del grup de Sant Sebastià durant la presidència d'Iturbe. La primera va estar protagonitzada l'any passat per Xabier Alkorta, el qual va ser director general de la caixa basca durant tres dècades, és a dir, quasi la meitat de la seva vida (ja que el febrer passat va complir 61 anys).

Segons indica el rotatiu especialitzat en assumptes econòmics, precisament la seva edat va ser un dels principals arguments emprats per explicar la seva sortida, tot i que pocs mesos després Alkorta va assumir la direcció general del grup Caja Castilla-La Mancha (CCM), que va ser la primera caixa intervinguda en més de 200 anys d'història d'aquestes entitats. Alkorta va entrar a la CCM per indicació expressa del Banc d'Espanya. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT